Κοτόπουλο με πατάτες και φασόλια σε σάλτσα ντομάτας

Κοτόπουλο με πατάτες και φασόλια σε σάλτσα ντομάτας

Μια συνταγή για ένα ιδιαίτερο αλλά πεντανόστιμο πιάτο. Κοτόπουλο με φασόλια σε σάλτσα ντομάτας για να απολαύσετε το αγαπημένο σας πουλερικό σε μια παραλλαγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με την ιδιαίτερη πλούσια, υπέροχη γεύση του.

Υλικά συνταγής

  • ελαιόλαδο
  • 8 πόδια κοτόπουλου [1,2 κιλό περίπου]
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 600 γρ. πατάτες καθαρισμένες σε κύβους
  • 400 γρ. φασόλια άσπρα βρασμένα ή έτοιμη κονσέρβα [Canellini ή ΜΑRΑ ή άλλη επιλογής σας]
  • 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ ή 800 γρ. ντομάτες σε μικρά κυβάκια
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 2 κ.γ. αποξηραμένο εστραγκόν
  • 2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • αλάτι -φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια μεγάλη, πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μπουτάκια κοτόπουλου για 8-10 λ μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε σε πιατέλα με τρυπητή κουτάλα. 
  2. Προσθέτετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο στη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε για 1 λ ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσουν. Ρίχνετε και τις πατάτες και το ντοματοπελτέ και τις σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να θωρακιστούν ελαφρώς εξωτερικά. 
  3. Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στη κατσαρόλα προσθέτετε τη ζάχαρη, τα ντοματάκια κονκασέ και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνετε ρίχνετε το ζωμό κότας σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 20 λ. Αφαιρείτε το καπάκι και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για άλλα 15 λ περίπου μέχρι να “σωθούν” τα υγρά του και μείνει με τη σαλτσούλα μου. 

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με πατάτες και φασόλια σε σάλτσα ντομάτας