Αναρτήθηκε στις 26/03/2015 σε Κοτόπουλο / Πουλερικά, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Κοτόπουλο με ντομάτα και ελιές
Μια εύκολη συνταγή για ένα γρήγορο, απλό και πολύ νόστιμο πιάτο. Κοτόπουλο με ντομάτα και ελιές στη κατσαρόλα. Σερβίρετε με πατάτες ή ρύζι και απολαύστε το.
Υλικά συνταγής
- 1 ολόκληρο στήθος κομμένο στα δύο [για 2 μερίδες]
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ [400 γρ.]
- 1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
- 6 πράσινες γεμιστέ ελιές σε φέτες
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 300 ml ζωμό κότας
- φύλλα φρέσκου βασιλικού χονδροκομμένα
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα 2 κομμάτια κοτόπουλο και από τις 2 μεριές για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Προσθέτετε τις φέτες κρεμμυδιού και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 4 περίπου λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
- Βγάζετε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήνετε σε πιατέλα. Προσθέτετε στο τηγάνι με το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1/2 λεπτό. Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ με 1/2 κ.γ. ζάχαρη, το βαλσάμικο, το μισό βασιλικό, τις ελιές και το ζωμό κοτόπουλου. Αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε να σιγοβράσει για 15′-20′.
- Προσθέτετε το κοτόπουλο και σιγοβράζετε για 15′ ακόμα λεπτά. Γαρνίρετε με τον υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρετε με πουρέ, πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι.
26/03/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κοτόπουλο με ντομάτα και ελιές