Κοτόπουλο με ντομάτα και ελιές

Κοτόπουλο με ντομάτα και ελιές

Μια εύκολη συνταγή για ένα γρήγορο, απλό και πολύ νόστιμο πιάτο. Κοτόπουλο με ντομάτα και ελιές στη κατσαρόλα. Σερβίρετε με πατάτες ή ρύζι και απολαύστε το.

Υλικά συνταγής

  • 1 ολόκληρο στήθος κομμένο στα δύο [για 2 μερίδες]
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ [400 γρ.]
  • 1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 6 πράσινες γεμιστέ ελιές σε φέτες
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 300 ml ζωμό κότας
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού χονδροκομμένα
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα 2 κομμάτια κοτόπουλο και από τις 2 μεριές για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Προσθέτετε τις φέτες κρεμμυδιού και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 4 περίπου λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. 
  2. Βγάζετε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήνετε σε πιατέλα. Προσθέτετε στο τηγάνι με το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1/2 λεπτό. Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ με 1/2 κ.γ. ζάχαρη, το βαλσάμικο, το μισό βασιλικό, τις ελιές και το ζωμό κοτόπουλου. Αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε να σιγοβράσει για 15′-20′. 
  3. Προσθέτετε το κοτόπουλο και σιγοβράζετε για 15′ ακόμα λεπτά. Γαρνίρετε με τον υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρετε με πουρέ, πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με ντομάτα και ελιές