Κοτόπουλο με μοτσαρέλα

Κοτόπουλο με μοτσαρέλα

Ένα υπέροχο πιάτο με κοτόπουλο παναρισμένο, ψημένο στο φούρνο, λουσμένο με σάλτσα ντομάτας, και πασπαλισμένο με άφθονη μοτσαρέλα. Μια απίστευτα εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα φαγητό όσο τέλειο όσο ακούγεται! 

Υλικά συνταγής

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 1/3 φλ. τσαγιού (25 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 3/4 φλ. τσαγιού (40 γρ.) τριμμένη φρυγανιά
  • 3/4 φλ. τσαγιού (50 γρ.) τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 γεμάτα φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας έτοιμη εμπορίου ή βλέπε συνταγή εδώ
  • 120 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αν δεν πάρετε έτοιμη σάλτσα ντομάτας εμπορίου, φτιάχνετε τη δική σας σάλτσα ντομάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής.
  2. Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι. Σε δεύτερο βαθύ πιάτο χτυπάτε ελαφρά το αυγό. Σε τρίτο βαθύ πιάτο ανακατεύετε τη φρυγανιά με την παρμεζάνα.
    Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το περνάτε πρώτα από το αλεύρι, στη συνέχεια από το αυγό και τέλος από το μείγμα φρυγανιάς-παρμεζάνας.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς με αντιστάσεις.
  4. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τα φιλέτα για 5 λ από κάθε πλευρά. Τα μεταφέρετε σε πυρίμαχο λαδωμένο ελαφρώς, σκεύος και τα ψήνετε για 30 λ. 
  5. Στη συνέχεια βγάζετε το σκεύος από το φούρνο και περιχύνετε τα φιλέτα με τη σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζουμε την τριμμένη μοτσαρέλα και τοποθετούμε ξανά το σκεύος στο φούρνο. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λ ακόμα μέχρι να λιώσει και να ροδίσει ελαφρά το τυρί.

Kotopoulo-mozzarella (1) (1)Πηγή