Κοτόπουλο με μελιτζάνες στη γάστρα
Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο φαγητό. Κοτόπουλο με μελιτζάνες στη γάστρα.
Σερβίρετε με φρέσκο ψωμί και τυρί φέτα για να απολαύσετε ένα λαχταριστό γεύμα.
Υλικά συνταγής
Πλένουμε, κόβουμε σε φέτες ή κύβους τις μελιτζάνες τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις αλατίζουμε. Τις αφήνουμε για περίπου 30 λ, ώστε να ιδρώσουν και να ξεπικρίσουν και μετά τις ξεπλένουμε καλά και τις σκουπίζουμε, στύβοντάς τες ελαφρώς, με χαρτί κουζίνας. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε τα κομμάτια μελιτζάνας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 5 – 6 λ, ώσπου να ροδίσουν ελαφρώς. Τα βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε καλά στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο αλευρωμένο για 5 λ και από τις 2 μεριές ώσπου να ροδίσει και το μεταφέρουμε σε μια γάστρα. Αν δεν έχουμε, χρησιμοποιούμε ένα κανονικό ταψί που θα σκεπάσουμε καλά με αλουμινόχαρτο πριν βάλουμε το φαγητό να ψηθεί. Στο λάδι που έμεινε στο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ώσπου να μαραθούν και τα βάζουμε και αυτά στη γάστρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Σάλτσα+ψήσιμο: Βάζουμε στο τηγάνι 2 κ.σ. λάδι, το ντοματοπελτέ, τις τριμμένες ντομάτες, το μείγμα μπαχαρικών, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κρασί και το βράζουμε για 2 – 3 λ σε δυνατή φωτιά, για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Περιχύνουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα, προσθέτουμε 1 φλ. τσαγιού νερό και σκεπάζουμε καλά τη γάστρα (ή το ταψί με αλουμινόχαρτο). Ψήνουμε για 45 λ.Εκτέλεση συνταγής
Sintayes.gr,