Κοτόπουλο με λεμονάτη, βουτυράτη σάλτσα κάπαρης με σπαγγέτι

Κοτόπουλο με λεμονάτη, βουτυράτη σάλτσα κάπαρης με σπαγγέτι

Κοτόπουλο με μια υπέροχη λεμονάτη και βουτυράτη σάλτσα κάπαρης σερβιρισμένο με σπαγγέτιπασπαλισμένο με μπόλικη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Μια εύκολη συνταγή (αρχική ιδέα προσαρμοσμένο από εδώ) για ένα πολύ νόστιμο πιάτο. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 2 ολόκληρα (4 μισά) στήθη κοτόπουλου
  • 500 γρ. σπαγγέτι Νο. 10 ή Νο. 6
  • βούτυρο για βουτύρωμα του σπαγγέτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι, για όλες τις χρήσεις + 2 κ.σ. επιπλέον
  • 60 γρ. βούτυρο, κρύο σε κυβάκια 
  • 1/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού 
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 2 ½ κ.σ. κάπαρη 
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φέτες λεμόνι
  • αλάτι πιπέρι
  • τριμμένη παρμεζάνα και μαϊντανό ψιλοκομμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τα μακαρόνια “αλ τέντε” σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Τα στραγγίζετε τα βουτυρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.
  2. Εν τω μεταξύ, κόβετε τα στήθη κοτόπουλου στη μέση. Τα βάζετε ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και τα χτυπάτε (με την ανάποδη ενός τηγανιού) ώστε να λεπτύνουν. Τα αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε στην άκρη. Σε βαθύ πιάτο βάζετε το αλεύρι, προσθέτετε και λίγο αλάτι και ανακατεύετε.
  3. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλευρώνετε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές και μόλις ζεσταθεί το λάδι βάζετε τα στήθη κοτόπουλου και τα τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές περίπου 5 λ από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος του στήθους, ή μέχρι να ψηθούν μέχρι το κέντρο. Βγάζετε το κοτόπουλο από το τηγάνι το μεταφέρετε σε μεγάλο πιάτο και το σκεπάζετε καλά με αλουμινόχαρτο για να διατηρείται ζεστό.
  4. Σε μπολ προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το ζωμό κοτόπουλου και 2 κοφτές κ.σ. αλεύρι και τα χτυπάτε καλά να ενσωματωθούν και να ενσωματωθεί το αλεύρι. Ξαλμυρίζετε τη κάπαρη.
  5. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο για δευτερόλεπτα (μην μαυρίσει και καεί) σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να αρωματιστεί το λάδι. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε για “εξατμισθεί” και προσθέτετε το μείγμα χυμό λεμονιού με το ζωμό κοτόπουλου και το αλεύρι.
  6. Ανακατεύετε και μόλις αρχίζει να “δένει” η σάλτσα προσθέτετε τη κάπαρη και τα κρύα κομματάκια βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και έχετε μια ομοιογενή σάλτσα. Το αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά.
  7. Σε μεγάλη πιατέλα στρώνετε το σπαγγέτι, από πάνω το κοτόπουλο και το περιχύνετε με τη ζεστή σάλτσα κάπαρης. Πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με λεμονάτη, βουτυράτη σάλτσα κάπαρης με σπαγγέτι