Κοτόπουλο με λεμονάτη, βουτυράτη σάλτσα κάπαρης με σπαγγέτι

Κοτόπουλο με λεμονάτη, βουτυράτη σάλτσα κάπαρης με σπαγγέτι

Κοτόπουλο με μια υπέροχη λεμονάτη και βουτυράτη σάλτσα κάπαρης σερβιρισμένο με σπαγγέτι και πασπαλισμένο με μπόλικη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Μια εύκολη συνταγή για ένα πολύ νόστιμο πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • 2 ολόκληρα (4 μισά) στήθη κοτόπουλου
  • 500 γρ. σπαγγέτι 
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. βούτυρο κρύο σε κυβάκια 
  • 1/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού 
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 2 1/2 κ.σ. κάπαρη 
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φέτες λεμόνι
  • αλάτι πιπέρι
  • τριμμένη παρμεζάνα και μαϊντανό ψιλοκομμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τα μακαρόνια “αλ τέντε” σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Το στραγγίζετε το βουτυρώνετε και το διατηρείτε ζεστό.
  2. Εν τω μεταξύ: Κόβετε τα στήθη κοτόπουλου στη μέση. Τα βάζετε ανάμεσα σε 2 λαδόκολες και τα χτυπάτε [με την ανάποδη ενός τηγανιού” ώστε να λεπτύνουν. Τα αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε στην άκρη. Σε βαθύ πιάτο βάζετε το αλεύρι, προσθέτετε και λίγο αλάτι και ανακατεύετε.
  3. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλευρώνετε καλά το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές και μόλις ζεσταθεί το λάδι βάζετε τα στήθη κοτόπουλου. Τηγανίζετε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές περίπου 4-5 λ από κάθε πλευρά [ανάλογα με το πάχος του στήθους]. Βγάζετε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο να διατηρείται ζεστό.
  4. Σε μπολ προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το ζωμό κοτόπουλου και 2 κοφτές κ.σ. αλεύρι και τα χτυπάτε καλά να ενσωματωθούν και να λιώσει το αλεύρι. Ξαλμυρίζετε τη κάπαρη.
  5. Στο ίδιο τηγάνι που τηγανίσατε το κοτόπουλο, βάζετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο για δευτερόλεπτα [μη καεί] σε χαμηλή θερμοκρασία να αρωματιστεί το λάδι. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε για “εξατμισθεί” το αλκοόλ και προσθέτετε το μείγμα χυμό λεμονιού, ζωμού κοτόπουλου και αλεύρι. Ανακατεύετε και μόλις αρχίζει να “δένει” η σάλτσα προσθέτετε τη κάπαρη και τα κρύα κομματάκια βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και έχετε μια ομοιογενή σάλτσα. Το βγάζετε αμέσως από τη φωτιά.
  6. Σε μεγάλη πιατέλα βάζετε το σπαγγέτι, από πάνω το κοτόπουλο και το περιχύνετε με τη ζεστή σάλτσα κάπαρης. Πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

Βασική ιδέα: plainchicken.com

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με λεμονάτη, βουτυράτη σάλτσα κάπαρης με σπαγγέτι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.