Κοτόπουλο με κριθαράκι και λιαστή ντομάτα σε κρεμώδη σάλτσα

Κοτόπουλο με κριθαράκι και λιαστή ντομάτα σε κρεμώδη σάλτσα

Κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα με κριθαράκι και λιαστή ντομάτα. Ένα γρήγορο και εύκολο φαγητό
 που σίγουρα θα απολαύσετε. Μια συνταγή (από εδώ) για ένα πεντανόστιμο πιάτο για όλη την οικογένεια με ένα αγαπημένο πουλερικό.

Υλικά συνταγής

  • 6 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου (μόνο το επάνω μέρος των μηρών)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • 1/4 κ.γ. νιφάδες κόκκινης καυτερής πιπεριάς
  • 1/4 φλ. τσαγιού λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. τσαγιού κριθαράκι
  • 2½ φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι πιπέρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού βασιλικό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνετε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα τηγανίζετε καλά και από τις 2 πλευρές για 6-8 λ περίπου από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα και δεν είναι πλέον ροζ στο κέντρο τους. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αφήνετε σε πιατέλα.
  2. Προσθέτετε στο τηγάνι τις 2 κ.σ. βούτυρο, σε μέτρια φωτιά και μόλις λιώσει, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 4 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει και γυαλίσει το κρεμμύδι. Προσθέτετε και το πολτοποιημένο σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ επιπλέον.
  3. Ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου και μόλις πάρει βράση προσθέτετε το κριθαράκι, αλατοπίπερο, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και το σιγο-βράζετε ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 8-10 λ να μαλακώσει το κριθαράκι. Αν απαιτηθεί ρίχνετε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
  4. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και τη παρμεζάνα ανακατεύετε και μόλις πάρει βράση βάζετε πάλι το κοτόπουλο στο τηγάνι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 15 λ περίπου, ή μέχρι να απορροφήσει το κριθαράκι τα υγρά. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά πασπαλίζετε με φρέσκο βασιλικό και σερβίρετε με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά).

Δείτε στις πιο κάτω φωτογραφίες την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

untitled

 


Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με κριθαράκι και λιαστή ντομάτα σε κρεμώδη σάλτσα