Κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας-τυριού
Μια πανεύκολη συνταγή για ένα πιάτο εξαιρετικής νοστιμιάς και εμφάνισης, για να απολαύσετε ένα από τα αγαπημένα πουλερικά. Κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας και μαλακού τυριού.
Υλικά συνταγής
- 2 διπλά στήθη κοτόπουλου (4 μονά)
- 1 ½ φλ. τσαγιού ζωμό κότας
- 4-6 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν ή άλλη αρεσκείας σας
- 1/2 φλ. τσαγιού μαλακό τυρί κρέμα
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο + λίγο επιπλέον για γαρνίρισμα
- 2 κ.σ. εστραγκόν ή θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1/3 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
- ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μέτριο μπολ βάζετε τη μουστάρδα και το μαλακό τυρί και τα χτυπάτε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε το μαϊντανό, το εστραγκόν ή θυμάρι και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν.
- Κόβετε τα 2 στήθη στη μέση ώστε να έχετε 4 μισά. Τα κόβετε οριζόντια στη μέση ώστε να έχετε 8 λεπτότερες φέτες κοτόπουλο και τις αλατοπιπερώνετε και από τις 2 πλευρές. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία και τηγανίζετε σε δόσεις τις φέτες κοτόπουλου για 5 λ περίπου από κάθε πλευρά. Ρίχνετε και το σκόρδο και σοτάρετε για 1/2 λ επιπλέον.
- Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ ρίχνετε το ζωμό κότας και σιγοβράζετε το φαγητό σας για 2-3 λ ή μέχρι το κοτόπουλο ψηθεί στο κέντρο του και δεν υπάρχει καθόλου ροζ χρώμα δηλ. αίμα. Μη το παραμαγειρέψετε γιατί το στήθος θα στεγνώσει.
- Προσθέτετε το μείγμα μουστάρδας-τυριού, ανακινείτε τη κατσαρόλα να πάει η σάλτσα παντού και το αφήνετε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 3 λ περίπου ή μέχρι να πήξει η σάλτσα. Το σερβίρετε γαρνιρισμένο με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και το συνοδεύετε με ταλιατέλες, ή με ρύζι μπασμάτι (βλέπε συνταγή εδώ) ή με πουρέ (βλέπε συνταγή εδώ) ή με πατάτες τηγανιτές.
08/11/2017
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας-τυριού
Tags: κατσαρόλας κοτόπουλο κυρίως πιάτα πουλερικά σάλτσα μουστάρδας στήθος κοτόπουλου συνταγές