Κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας-τυριού

Κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας-τυριού

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα πιάτο εξαιρετικής νοστιμιάς και εμφάνισης, για να απολαύσετε ένα από τα αγαπημένα πουλερικά. Κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας και μαλακού τυριού.

Υλικά συνταγής

  • 2 διπλά στήθη κοτόπουλου (4 μονά)
  • 1 ½ φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 4-6 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν ή άλλη αρεσκείας σας
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαλακό τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο + λίγο επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 2 κ.σ. εστραγκόν ή θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/3 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μέτριο μπολ βάζετε τη μουστάρδα και το μαλακό τυρί και τα χτυπάτε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε το μαϊντανό, το εστραγκόν ή θυμάρι  και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν.
  2. Κόβετε τα 2 στήθη στη μέση ώστε να έχετε 4 μισά. Τα κόβετε οριζόντια στη μέση ώστε να έχετε 8 λεπτότερες φέτες κοτόπουλο και τις αλατοπιπερώνετε και από τις 2 πλευρές. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία και τηγανίζετε σε δόσεις τις φέτες κοτόπουλου για 5 λ περίπου από κάθε πλευρά. Ρίχνετε και το σκόρδο και σοτάρετε για 1/2 λ επιπλέον.
  3. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ ρίχνετε το ζωμό κότας και σιγοβράζετε το φαγητό σας για 2-3 λ ή μέχρι το κοτόπουλο ψηθεί στο κέντρο του και δεν υπάρχει καθόλου ροζ χρώμα δηλ. αίμα. Μη το παραμαγειρέψετε γιατί το στήθος θα στεγνώσει.
  4. Προσθέτετε το μείγμα μουστάρδας-τυριού, ανακινείτε τη κατσαρόλα να πάει η σάλτσα παντού και το αφήνετε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 3 λ περίπου ή μέχρι να πήξει η σάλτσα. Το σερβίρετε γαρνιρισμένο με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και το συνοδεύετε με ταλιατέλες, ή με ρύζι μπασμάτι (βλέπε συνταγή εδώ) ή με πουρέ (βλέπε συνταγή εδώ) ή με πατάτες τηγανιτές.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας-τυριού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.