Κοτόπουλο με κρεμώδη πικάντικη σάλτσα λεμονιού μουστάρδας

Κοτόπουλο με κρεμώδη πικάντικη σάλτσα λεμονιού μουστάρδας

Πεντανόστιμο, τραγανό κοτόπουλο με πικάντικη κρεμμώδη σάλτσα λεμονιού μουστάρδας και  παρμεζάνας σερβιρισμένο με λιγκουίνι. Παρ όλο που η συνταγή που σας δίνουμε (από εδώ) είναι εξαιρετικά εύκολη γρήγορη και απλή το αποτέλεσμα του πιάτου σας θα εντυπωσιάσει με την θεσπέσια γεύση της όποιον το δοκιμάσει και θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή. 

Υλικά συνταγής

  • 2 μονά στήθη κοτόπουλου 300 γρ. το ένα περίπου
  • αλάτι πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2  κ.σ. βούτυρο 
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες 
  • 1 ¼ φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 
  • 3-4 κ.σ. χυμό φρέσκου λεμονιού
  • 2 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 3/4 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • Για συνοδευτικό:
  • 1/2 κιλό λιγκουίνι
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό και παρμεζάνα για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε το κάθε στήθος κοτόπουλου οριζόντια στη μέση μέχρι να έχετε συνολικά 4 λεπτά φιλέτα. Τα αλατοπιπερώνετε καλά και από τις δύο πλευρές. Βάζετε το αλεύρι σε ένα βαθύ πιάτο.  Πανάρετε καλά τα φιλέτα κοτόπουλου στο αλεύρι και από τις 2 πλευρές και τα “τινάζετε” ελαφρώς ώστε να φύγει το περίσσιο αλεύρι. 
  2. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει το βούτυρο ανακατεύετε να ενωθεί με το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα φιλέτα κοτόπουλο μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα και πάρουν ένα ρόδινο-καστανό χρώμα. Μη τα παραψήσετε και χάσουν τους ζωμούς τους.  Όταν είναι έτοιμα τα μεταφέρετε με μια τσιμπίδα από το τηγάνι σε μια πιατέλα. 
  3. Στο ίδιο ζεστό τηγάνι, αν απαιτείται, προσθέστε ακόμα λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το πολτοποιημένο σκόρδο, το ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις, για λίγα δευτερόλεπτα να βγάλει το άρωμά του και αμέσως ρίχνετε το ζωμό κότας. 
  4. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, το λεμόνι, τη μουστάρδα, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία με μέτρια προς χαμηλή και με μια ξύλινη κουτάλα ξύνετε τη βάση του τηγανιού να ξεκολήσουν τυχόν καφέ κομματάκια από το τηγάνισμα του κοτόπουλου. Ανακατεύετε καλά για 1-2 λ ή μέχρι να έχετε μια ζεστή λεία σάλτσα. 
  5. Προσθέτετε τη τριμμένη παρμεζάνα και σιγοβράζετε τη σάλτσα για 2-3 λ ή μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς. Δοκιμάστε τη γεύση της σάλτσας και αν απαιτείται προσθέτετε λίγο ακόμα αλατοπίπερο και χυμό λεμονιού. 
  6. Προαιρετικά ξαναβάζετε τα φιλέτα κοτόπουλου μέσα στο τηγάνι, μαζί με 4 φετούλες λεμονιού και τα περιχύνετε με τη σάλτσα πριν τα σερβίρετε. Διαφορετικά σερβίρετε σκέτα τα φιλέτα και τα περιχύνετε με τη λεμονάτη σάλτσα. Εν τω μεταξύ έχετε βράσει αλ” τέντε το λιγκουίνι σας και το έχετε ήδη στραγγίξει.
  7. Σερβίρετε τα φιλέτα κοτόπουλου περιχυμένα με τη λεμονάτη πικάντικη σάλτσα πασπαλισμένα, προαιρετικά με τα ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού και λίγη επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα στο λιγκουίνι σας. 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με κρεμώδη πικάντικη σάλτσα λεμονιού μουστάρδας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.