Κοτόπουλο με κρασί, μυρωδάτα βότανα και σκόρδο στο φούρνο Facebook204 Twitter0 Google+0 Pinterest14
Κοτόπουλο στο φούρνο με κρασί, μυρωδάτα βότανα και σκόρδο.
Μια πολύ γρήγορη και πανεύκολη (από εδώ), για αρχάριους, συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο.
Υλικά συνταγής
- 1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε 8 κομμάτια
- 700 γρ. πατάτες baby με τη φλούδα κομμένες στη μέση
- 3/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- 3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/2 φλ. τσαγιού ανάμεικτα βότανα, δεντρολίβανο, μαϊντανό, θυμάρι και φασκόμηλο ψιλοκομμένα
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες [προαιρετικά]
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 190 βαθμούς. Πλένετε καλά τις πατάτες με τις φλούδες τους και τις κόβετε στη μέση [ή στα 4 άν είναι μεγαλύτερες].
- Σε ένα πυρίμαχο λαδωμένο σκεύος τοποθετείτε τα κομμάτια κοτόπουλου, τις πατάτες και τις φέτες λεμονιού [αν τις προτιμήσετε]. Σε ένα μπολ βάζετε το κρασί, το ζωμό κότας, τη μουστάρδα και το πολτοποιημένο σκόρδο και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί η μουστάρδα. Προσθέτετε και όλα τα βότανα και ανακατεύετε και περιχύνετε με το μείγμα το κοτόπουλο και τις πατάτες.
- Αλατοπιπερώνετε το φαγητό και περιχύνετε από πάνω όλο το ελαιόλαδο. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ, και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ περίπου. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο για 40 λ ακόμα ή μέχρι να γίνουν καλά οι πατάτες και το κοτόπουλο.
04/06/2017
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Κοτόπουλο με κρασί, μυρωδάτα βότανα και σκόρδο στο φούρνο
Tags: βότανα κοτόπουλο κρασί κυρίως πιάτα πουλερικά συνταγές φούρνου