Κοτόπουλο με υπέροχη γλυκόξινη σάλτσα

Κοτόπουλο με υπέροχη γλυκόξινη σάλτσα

Μια συνταγή για ένα λαχταριστό και πικάντικο πιάτο με ένα αγαπημένο πουλερικό. Πεντανόστιμα φιλετάκια από μπουτάκια κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα. 

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό μπούτι κοτόπουλο φιλέτο [χωρίς κόκαλο]
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι-πιπέρι
  • Για τη μαρινάδα:
  • 100 ml σόγια σος
  • 70 ml μέλι
  • 1 κ.γ. τζίντζερ φρέσκο ψιλοκομμένο ή ξερό σε σκόνη
  • 2 σκ. σκόρδο κομμένες στη μέση
  • 1 κοφτό κ.γ. πάπρικα γλυκιά [*]
  • χυμός 1 1/2 μέτριων λεμονιών
  • μπούκοβο για πασπάλισμα [προαιρετικά]
  • λίγο αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κοτόπουλο: Πλένετε το κοτόπουλο, το στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και το κόβετε σε κομμάτια αρεσκείας σας. Τα τοποθετείτε σε μπολ, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Για τη μαρινάδα-σάλτσα: Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Προσθέτετε και 120 ml νερό και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για 10 περίπου λεπτά μέχρι να “δέσει” η σάλτσα. Κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφαιρείτε και πετάτε το σκόρδο.
  3. Ρίχνετε τη μισή σάλτσα σε ένα μικρό μπολ και το κρατάτε για το σερβίρισμα. Ρίχνετε την άλλη μισή σάλτσα μέσα στο μπολ με το κοτόπουλο και ανακατεύετε καλά να πάει παντού και να καλυφθεί παντού το κοτόπουλο με τη μαρινάδα. Σκεπάζετε το μπολ με τη πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες. Μπορείτε να το μαρινάρετε και μέχρι 10 ώρες δηλ. και από το προηγούμενο βράδυ.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βγάζετε το μαριναρισμένο κοτόπουλο από το ψυγείο, το αλατοπιπερώνετε, [προσοχή στο αλάτι λόγω της σόγιας σος], το πασπαλίζετε με τη πάπρικα, το περιχύνετε με το 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, ανακατεύετε και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λ μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο και να καραμελώσει η επιφάνεια.
  5. Σερβίρετε το κοτόπουλο και το περιχύνετε με σάλτσα που έχετε κρατήσει στο μπολάκι ή σερβίρετε τη σάλτσα στο μπολάκι. Συνοδέψτε το με ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές και απολαύστε το. 

[*] Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη γλυκιά με καυτερή πάπρικα για πιο πικάντικο αποτέλεσμα. Σε αυτή τη περίπτωση, μην το πασπαλίζετε με το μπούκοβο. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με υπέροχη γλυκόξινη σάλτσα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.