Κοτόπουλο με ινδική πικάντικη σάλτσα

Κοτόπουλο με ινδική πικάντικη σάλτσα

Μια συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο. Κοτόπουλο βρασμένο σε ινδική πικάντικη σάλτσα, για εσάς που τολμάτε να δοκιμάσετε μια διαφορετική, ιδιαίτερη γεύση του αγαπημένου απ” όλους πουλερικό. Το κοτόπουλο σε άλλη … διάσταση. 

Υλικά συνταγής

  • 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε φέτες 
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. κοφτή πελτέ ντομάτας
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
  • 1/2 κ.γ. κόκκινο τσίλι σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κύμινο σε σπόρους
  • 1/2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ.σκόνη κουρκούμη
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. τζίντζερ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 1/2 κ.γ. garam masala για πασπάλισμα [*]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κύμινο για 1/2 λεπτό να βγάλει το άρωμά του. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το τσίλι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
  2. Προσθέτετε το πελτέ και όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά, [εκτός από το garam masala] ανακατεύετε για 1/2 λ.να σοταριστούν και να βγάλουν τα αρώματά τους και μετά προσθέτετε τα ντοματάκια [προαιρετικά αντικαταστήστε τα με φρέσκες ψιλοκομμένες ντομάτες]. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα σιγοβράσει σε χαμηλή θερμοκρασία, για 10 λ.
  3. Προσθέτετε το κοτόπουλο κομμένο σε φέτες 2,5 εκ. περίπου, προσθέτετε 1 φλ. τσαγιού ζεστό νερό και μαγειρεύετε σε μέτρια θερμοκρασία για 20-30 λ περίπου μέχρι να βράσει το κοτόπουλο και πήξει η σάλτσα.
  4. Σερβίρετε το κοτόπουλο με πουρέ ή με σπυρωτό πιλάφι και πασπαλίζετε με με garam masala [προαιρετικά].

[*] Garam masala: Ινδικό μείγμα μπαχαρικών είναι το γκάραμ μασάλα, που ταιριάζει πολύ σε ψητά κρεατικά, όπως κοτόπουλο ή σουβλάκια αρνιού. Το βρίσκουμε σε καλά μπαχαράδικα, αλλα μπορούμε να το φτιάξουμε και μόνοι μας στο σπίτι ανακατεύοντας σε ίσες δόσεις, τριμμένα: μαύρο και λευκό πιπέρι, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο, κανέλα, κύμινο, καρδάμωμο, αστεροειδή γλυκάνισο και κόλιανδρο. Μετά, καβουρδίζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λάδι), για 1 λεπτό, μέχρι να βγάλουν τα μπαχαρικά το άρωμά τους. Το μείγμα το φυλάμε, αφού κρυώσει σε βάζο με καπάκι. Με αυτό πασπαλίζουμε τα κρεατικά μας κατά το ψήσιμο, όπως επίσης και πίτες σουβλακιού. Μπορούμε επίσης να το χρησιμοποιήσουμε στο μαρινάρισμα των κρεατικών προτού το ψήσουμε.

Ένα πολύ εύγευστο και μυρωδάτο καρύκευμα για μαρινάρισμα των κρεατικών και για τις σάλτσες που θα σας εντυπωσιάσει.

garam-massala-indianhookedonheat.com

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με ινδική πικάντικη σάλτσα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.