Κοτόπουλο Μαρσάλα με τορτελίνια και μανιτάρια

Κοτόπουλο Μαρσάλα με τορτελίνια και μανιτάρια

Υπέροχο κοτόπουλο Μαρσάλα με τορτελίνια και μανιτάρια. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ)για να απολαύσετε στο καθημερινό οικογενειακό αλλά και στο επίσημο τραπέζι σας ένα πεντανόστιμο, χορταστικό πιάτο με στήθος κοτόπουλου, τορτελίνια, μανιτάρια σε υπέροχη σκορδάτη κρεμώδη σάλτσα Marsala με απίστευτη γεύση. 

Υλικά συνταγής

  • 4 στήθη φιλέτα κοτόπουλου 
  • 1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι + 2 κ.σ. επιπλέον
  • αλάτι πιπέρι
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλ. τσαγιού μανιτάρια κομμένα σε φέτες (100 γρ. περίπου) 
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κ.γ. πολτοποιημένο σκόρδο
  • 1 φλ. τσαγιού ξηρό κρασί Marsalla 
  • 1 μικρού λεμονιού το χυμό
  • 1 πακέτο (250 γρ.) τορτελίνια, γεμιστά με τυρί

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τα τορτελίνια σε μπόλικο, αλατισμένο, κοχλαστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζετε. 
  2. Εν τω μεταξύ, αλατοπιπερώνετε τα στήθη κοτόπουλου και τα αλευρώνετε και από τις 2 πλευρές με το 1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι. Σε μεγάλο, ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα στήθη κοτόπουλου για 5-7 λ από κάθε πλευρά, ή μέχρι το κοτόπουλο ψηθεί καλά μέχρι μέσα και ροδίσει εξωτερικά. Μη το παραμαγειρέψετε και χάσει τους ζωμούς του.
  3. Αφαιρείτε τα στήθη από τη κατσαρόλα, τα μεταφέρετε σε πιατέλα και τα διατηρείτε ζεστά. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά τις 4 κ.σ. βούτυρο. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτετε τα μανιτάρια, το σκόρδο, το μαϊντανό και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 3-4 λ ή μέχρι να μαλακώσουν καλά τα μανιτάρια.Στη συνέχεια πασπαλίζετε τις 2 κ.σ. αλεύρι πάνω στα μανιτάρια και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1/2 λ. 
  4. Προσθέτετε το κρασί Marsala και το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 5-6 λ ή μέχρι να πήξει η σάλτσα. Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στη κατσαρόλα βάζετε και τα τορτελίνια , αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 2-3 λ. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας, πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και θυμάρι. 

mmmm


Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο Μαρσάλα με τορτελίνια και μανιτάρια