
Κοτόπουλο μαριναρισμένο σε μουστάρδα, μέλι και θυμάρι
Κοτόπουλο μαριναρισμένο σε μουστάρδα, μέλι και θυμάρι. Μια πανδαισία γεύσεων και μυρωδιών για μικρούς και μεγάλους.
Υλικά συνταγής
Εκτέλεση συνταγής
- Φτιάχνετε ένα μείγμα από το λάδι, τη μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το λεμόνι και βάζετε μέσα σ’αυτό το κοτόπουλο και το αφήνετε 3-4 ώρες να μαριναριστεί (όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο).
- Βγάζετε το κοτόπουλο και το ψήνετε στο γκριλ όπως είναι ή μπορείτε είτε να το τυλίξετε σε αλουμινόχαρτο χωρίς την σάλτσα είτε να το βάλετε σε ταψάκι μαζί με την σάλτσα του για πιο πικάντικη γεύση.**
- Όπως και αν το ψήσετε προσοχή στο χρόνο ψησίματος. Το κοτόπουλο για να διατηρήσει τους ζωμούς του δεν πρέπει να ψηθεί πολύ. Μόλις ασπρίσει το κρέας του μέχρι μέσα είναι έτοιμο.
* Αν σας αρέσουν οι γλυκές γεύσεις μπορείτε να αυξήσετε το μέλι.
** Ψημένο με το ζουμί της μαρινάδας για πιο πικάντικη γεύση.
07/10/2014
Sintayes.gr,