Κοτόπουλο μαριναρισμένο με Ασιατική μαρινάδα στο φούρνο

Κοτόπουλο μαριναρισμένο με Ασιατική μαρινάδα στο φούρνο

Μια συνταγή για ένα υπέροχο, υγιεινό φαγητό που σίγουρα θα απολαύσετε. Πόδια κοτόπουλου στο φούρνο, μαριναρισμένα με Ασιατική μαρινάδα.

Υλικά συνταγής

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο και πέτσα
  • αλάτι *
  • Για τη μαρινάδα:
  • 1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. σησαμέλαιο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μεγάλο γυάλινο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα ανακατεύουμε να ενσωματωθούν. Βάζουμε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλου, ανακατεύουμε να πάει παντού η μαρινάδα. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και αφήνουμε το κοτόπουλο στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες να μαριναρισθούν. Για ακόμα καλύτερο μαρινάρισμα μπορούμε να το αφήσουμε και όλο το βράδυ. Κατά διαστήματα γυρίζουμε το κοτόπουλο να καλύπτεται με τη μαρινάδα.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνετε το κοτόπουλο για 25′-30′ και από τις δύο πλευρές. Πριν το βγάλετε από τη φωτιά ελέγξτε μην είναι ροζ στο κέντρο. Μη το παραψήσετε γιατί θα σκληρύνει. Το βγάζετε από το φούρνο και σερβίρετε αμέσως γαρνίροντάς το με φρέσκο κρεμμυδάκι [μόνο το πράσινο μέρος] και συνοδεύστε το με μια ωραίο μεγάλη σαλάτα ή με πατάτες τηγανιτές.

* Προσοχή στο αλάτισμα του κοτόπουλου λαμβάνοντας υπ” όψη ότι η σάλτσα σόγιας είναι αλμυρή.

img_1030

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο μαριναρισμένο με Ασιατική μαρινάδα στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.