Κοτόπουλο με μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα

Κοτόπουλο με μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο. Κοτόπουλο με μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα,σερβιρισμένο με πουρέ ή άλλο συνοδευτικό επιλογής σας όπως πατάτες τηγανιτές, μακαρόνια  στο καθημερινό, οικογενειακό τραπέζι. 

Υλικά συνταγής

  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4 μικρά φιλέτα στήθος κοτόπουλου (150 γρ. το ένα) με τη πέτσα τους
  • αλάτι πιπέρι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες 
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.γ. φρέσκα φύλλα θυμαριού + έξτρα για πασπάλισμα
  • 1 δόση πουρέ πατάτας για συνοδευτικό (προαιρετικά) βλέπε συνταγή εδώ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 180 βαθμούς στο αέρα.  Αλατοπιπερώνετε τα στήθη κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές. Σε ένα τηγάνι, με βαριά βάση, ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τα στήθη κοτόπουλου (με τη πλευρά προς τα κάτω) για 3 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
  2. Τα μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ ή μέχρι να ψηθούν προς τα μέσα. Προσοχή μη παραψηθούν, στεγνώσουν και χάσουν τους ζωμούς τους. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα μεταφέρετε σε πιατέλα και τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστά. 
  3. Εν” τω μεταξύ, όσο ψήνετε το κοτόπουλο, στο τηγάνι που τηγανίσατε το κοτόπουλο προσθέτετε το βούτυρο και το λιώνετε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε τα μανιτάρια σε φέτες, τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 4 λ ή μέχρι να ροδίσουν και μαλακώσουν. Τα αφαιρείτε από τη φωτιά και τα μεταφέρερε σε ένα μπολ. 
  4. Ρίχνετε στο ζεστό τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά σοτάρετε τα πράσα με το σκόρδο ανακατεύοντας για 5 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το κρασί, τα σιγοβράζετε για 2 λ και μετά ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και το θυμάρι και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. 
  5. Ξαναβάζετε στο τηγάνι τα μανιτάρια, το κοτόπουλο μαζί με τους ζωμούς τους που έβγαλαν στο μπολ και τη πιατέλα και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για 2 λ ή μέχρι να ζεσταθεί μέχρι μέσα το κοτόπουλο. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, πασπαλισμένο με τα υπόλοιπα φύλλα θυμαριού, με πουρέ πατάτας ή άλλο συνοδευτικό επιλογής σας.

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα