Κοτόπουλο με μανιτάρια και πένες σε σάλτσα κρασιού μουστάρδας

Κοτόπουλο με μανιτάρια και πένες σε σάλτσα κρασιού μουστάρδας

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο… κάθε μπουκιά μια έκρηξη γεύσεων. Κοτόπουλο, με μανιτάρια, μπέικον και πένες, σε σάλτσα κρασιού μουστάρδας. Απλά δοκιμάστε το…

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. ζυμαρικό πένες 
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φέτες μπέικον, κομμένο σε πολύ λεπτές φετούλες
  • 600 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 80 γρ. μανιτάρια λευκά, φρέσκα, κομμένα σε φέτες 
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 80 ml (1/3 φλ. τσαγιού) λευκό κρασί
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας (μισός κύβος)
  • 300 ml κρέμα γάλακτος με 20% λιπαρά
  • 1/3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τις πένες, σε μπόλικο αλατισμένο, κοχλαστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ή μέχρι να γίνουν “αλ τέντε”. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε στην άκρη.
  2. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε τα κομματάκια μπέικον για 3 λ περίπου ή μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα μεταφέρετε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν καλά το λίπος τους. 
  3. Στο ίδιο ζεστό τηγάνι, προσθέτετε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 5-6 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Τα μεταφέρετε σε μεγάλο πιάτο. 
  4. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το βούτυρο μέχρι να αφρίσει και ρίχνετε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 2 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα μανιτάρια. 
  5. Σβήνετε με το κρασί και μόλις “αναπνεύσει” προσθέτετε το ζωμό κότας. Μόλις κοχλάσει επιστρέφετε στο τηγάνι το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνετε και τα βράζετε για 2 λ περίπου. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, χαμηλώνετε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζετε 25 λ περίπου ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Ρίχνετε στο τηγάνι και τις πένες, ανακατεύετε για 1/2 λ να καλυφθούν από τη σάλτσα και σερβίρετε πασπαλίζοντας το φαγητό με το τραγανό μπέικον και το ψιλοκομμένο μαϊντανό. Συνοδέψτε το (προαιρετικά) με ζεστό σκορδόψωμο (Δείτε συνταγή εδώ). 

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με μανιτάρια και πένες σε σάλτσα κρασιού μουστάρδας