Κοτόπουλο με μανιτάρια και κονιάκ

Κοτόπουλο με μανιτάρια και κονιάκ

Μια υπέροχη απλή αλλά υπέροχη συνταγή για φανταστικό κοτόπουλο με μανιτάρια και κονιάκ σβησμένο με κρασί. Συνοδεύστε με ζυμαρικό της αρεσκείας σας και απολαύστε ένα υπέροχο, πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 μανιτάρια φρέσκα
  • 1 ποτήρι του λικέρ κονιάκ
  • 1/2 φλ. τσαγιού άσπρο κρασί
  • 1 1/2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • αλάτι- πιπέρι
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε το λάδι στη κατσαρόλα σας, βάζετε το κοτόπουλο και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει καλά.
  2. Το σβήνετε με το κονιάκ και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ το κατεβάζετε από τη φωτιά.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε στο βούτυρο τα μανιτάρια για λίγα λεπτά και τα σβήνετε με το κρασί.
  4. Μεταφέρετε τα μανιτάρια στη κατσαρόλα με το κοτόπουλο, βάζετε το ντοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε νερό και αφήνετε να σιγοβράσει φροντίζοντας να μη «σωθεί» τελείως το νεράκι του. Όταν είναι έτοιμο πήζετε λίγο τη σάλτσα του βάζοντας 1-2 κ.σ. corn flouer διαλυμένο καλά σε 1/3 φλ. τσαγιού κρύο νερό.
  5. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε με ζυμαρικό, ή πιλάφι ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με μανιτάρια και κονιάκ