Κοτόπουλο με μανιτάρια και καρότα με κρεμώδη σάλτσα

Κοτόπουλο με μανιτάρια και καρότα με κρεμώδη σάλτσα

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο οικογενειακό πιάτο. Λαχταριστό κοτόπουλο με λαχανικά με κρεμώδη γευστικότατη σάλτσα. 

Υλικά συνταγής

  • 1 μεγάλο κοτόπουλο 1800 γρ. περίπου κομμένο σε 8 μερίδες
  • 100 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 200 γρ. μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο, κομμένα στη μέση
  • 150 γρ. λευκά, φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 2 καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 1 κλωνάρι σέλινο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 500 ml ζωμό κότας 
  • 300 ml λευκό κρασί
  • 1 δάφνη, 1 κ.γ. θυμάρι, 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • 25 γρ. αλεύρι
  • 25 γρ. βούτυρο 
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομμάτια κοτόπουλου, σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν καλά απ” όλες τις πλευρές. Το μεταφέρετε σε πιατέλα. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε και το μπέικον και το μεταφέρετε και αυτό στη πιατέλα με το κοτόπουλο. 
  2. Ρίχνετε στη κατσαρόλα τη 1 κ.σ. βούτυρο (και 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο αν απαιτείται) και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν. Ξαναβάζετε στη κατσαρόλα το κοτόπουλο με το μπέικον, προσθέτετε το καρότο, το σέλινο, το κρασί, το ζωμό κοτόπουλου, τη δάφνη το θυμάρι και το μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε.
  3. Μόλις πάρει βράση ρίχνετε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε πυρίμαχο σκεύος, το καλύπτετε καλά με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40 λ περίπου. Το βγάζετε από το φούρνο και με μια τρυπητή κουτάλα (για να στραγγίξουν καλά οι ζωμοί μέσα στο ταψί)  μεταφέρετε το κοτόπουλο και τα λαχανικά σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος και το διατηρείτε ζεστό.
  4. Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε τα 25 γρ. βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε ζωηρά με σύρμα μέχρι να γίνει ένα ελαφρώς πηχτό μείγμα. Προσθέτετε σταδιακά τους ζωμούς του ταψιού στη κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει το μείγμα αλευριού. Μόλις πήξει η σάλτσα, ρίχνετε και τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το ανακάτεμα να ενσωματωθεί.
  5. Περιχύνετε το κοτόπουλο με τα λαχανικά με τη κρεμώδη σάλτσα, πασπαλίζετε προαιρετικά με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρετε. 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με μανιτάρια και καρότα με κρεμώδη σάλτσα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.