Κοτόπουλο με μανιτάρια και χυλοπίτες

Κοτόπουλο με μανιτάρια και χυλοπίτες

Κοτόπουλο με μανιτάρια και χυλοπίτες Ένα πολύ απλό, πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο φαγητό. Μια συνταγή (από εδώ) για ένα πλήρες γεύμα ή δείπνο στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • 4 μπούτια ολόκληρα κομμένα στα 2 (πόδι και μηρό)
  • 250 γρ. φρέσκα μικρά μανιτάρια (baby)
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτί ντομοτάκια κονκασέ
  • 1½ φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1 κ.γ. ξερός βασιλικός 
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. χυλοπίτες κλασικές ή Μετσόβου
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σοτάρετε στη κατσαρόλα σε ζεστό ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μπούτια του κοτόπουλου για 5-6 λ και από τις δύο πλευρές και τα αλατοπιπερώνετε.
  2. Προσθέτετε τα μανιτάρια, ανακατεύετε και ρίχνετε το βασιλικό, τα ντοματάκια κονκασέ, το ζωμό κότας και το μαϊντανό. Τα αφήνετε να βράσουν με σκεπασμένη τη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 30-40 λ.
  3. Παράλληλα βράζετε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τις στραγγίζετε και τις μεταφέρετε στη κατσαρόλα με το  κοτόπουλο. Ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε το φαγητό σας ζεστό πασπαλισμένο με τριμμένο τυρί και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σημείωση: Κρατάτε 1/2 φλ. από το νερό που βράσατε τις χυλοπίτες και αν απαιτηθεί το προσθέτετε στη κατσαρόλα με το μείγμα κοτόπουλου όταν θα ρίξετε και τις στραγγισμένες χυλοπίτες για να καλυφθούν καλύτερα με τη σάλτσα.

 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με μανιτάρια και χυλοπίτες