Κοτόπουλο με μανιτάρια, ελιές & ξύδι μπαλσάμικο

Κοτόπουλο με μανιτάρια, ελιές & ξύδι μπαλσάμικο

Μια εύκολη και υπέροχη συνταγή για ένα αγαπημένο πιάτο. Κοτόπουλο με μανιτάρια, ελιές και ξύδι μπαλσάμικο.

Υλικά συνταγής

  • 800 γρ. μπουτάκια κοτόπουλου κομμένα σε παϊδάκια
  • 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα στα 4
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουτί [400 γρ.] ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικι
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 2 κ.σ. βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζητάτε από το χασάπη να κόψει σε παϊδάκια τα μπούτια του κοτόπουλου. Τα πλένετε τα αλατοπιπερώνετε και τα σοτάρετε σε μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 2-3 λεπτά από τη κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
  2. Προσθέτετε στο ίδιο τηγάνι ή τη κατσαρόλα λίγο ακόμα ελαιόλαδο [αν απαιτείται] και μόλις ζεσταθεί καλά σοτάρετε τα μανιτάρια, το κρεμμύδια και τα σκόρδα για 5′. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά βάζετε στο τηγάνι πάλι το σοταρισμένο κοτόπουλο, αυξάνετε τη θερμοκρασία και “σβήνετε” με το κρασί.
  3. Μόλις έλθει σε σημείο βρασμού, βράζετε για 1′ μέχρι να “εξατμισθεί” το κρασί και  προσθέτετε τις ντομάτες κονκασέ και το ξύδι. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και αφήνετε να σιγοβράσει για 25 λεπτά.
  4. Προσθέτετε τις ελιές και το βασιλικό, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 3-5 λεπτά ακόμα. Κατεβάζετε από τη φωτιά πασπαλίζετε με λίγο ακόμα φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρετε με ζυμαρικά κατά προτίμηση φετουτσίνι.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με μανιτάρια, ελιές & ξύδι μπαλσάμικο