Κοτόπουλο με μακαρόνια και μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα

Κοτόπουλο με μακαρόνια και μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα

Κοτόπουλο με μακαρόνια και μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα, για το καθημερινό οικογενειακότραπέζι. Μια εύκολη, απλή, κλασική συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο, χορταστικό πιάτο. Αξιοποιήστε το ψητό ή βραστό κοτόπουλο που σας έχει περισσέψει και απολαύστε το!

Υλικά συνταγής

  • 6 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 450 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1/3 φλ. τσαγιού λευκό, ξηρό κρασί
  • 2 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι πιπέρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες
  • 2 φλ. τσαγιού, τεμαχισμένο κοτόπουλο μαγειρεμένο (ψητό ή βραστό)
  • 1 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα + επιπλέον για πασπάλισμα
  • 1 πακέτο σπαγγέτι No. 10 ή Νο. 6
  • φρέσκα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε μπόλικο νερό με αλάτι σε μια κατσαρόλα και μόλις κοχλάσει βράζετε το σπαγγέτι σας αλ” τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το στραγγίζετε καλά.
  2. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη σάλτσα: Σε άλλη μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, λιώνετε 2 κ.σ. βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι πασπαλισμένο με 1 πρέζα αλάτι, ανακατεύοντας για 4-5 λ ή μέχρι να μαλακώσει και γυαλίσει.
  3. Προσθέτετε τα μανιτάρια, ανακατεύετε, ρίχνετε το κρασί, το θυμάρι, λίγο ακόμα αλατοπίπερο και σιγομαγειρεύετε ανακατεύοντας για 8 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ. 
  4. Στην ίδια ζεστή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, λιώνετε τις υπόλοιπες 4 κ.σ. βούτυρο, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε διαρκώς για 2 λ. Σταδιακά, προσθέτετε το ζωμό κότας, λίγο τη φορά, συνεχίζοντας ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτετε το γάλα και αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει για 5 λ. 
  5. Προσθέτετε στη κατσαρόλα το κοτόπουλο, το μείγμα μανιταριών-κρεμμυδιού και το 1 φλ. παρμεζάνα και ανακατεύετε για περίπου 4 λ ή μέχρι να λιώσει το τυρί και πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Τέλος προσθέτετε και το στραγγισμένο σπαγγέτι και τα ανακατεύετε, για περίπου 2 λ ή μέχρι να ζεσταθεί καλά και καλυφθεί με τη σάλτσα. 
  6. Σερβίρετε το φαγητό σας, πασπαλισμένο με λίγο έξτρα παρμεζάνα και το ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού.

1111a 2222a 333a 4444ab8da1753aebba062efa16e570a646a95



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με μακαρόνια και μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα