Κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες και σάλτσα παρμεζάνας με μουστάρδα

Κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες και σάλτσα παρμεζάνας με μουστάρδα

Κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες και σάλτσα παρμεζάνας με μουστάρδα. Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο, με έναν τέλειο συνδυασμό υλικών μοναδικής νοστιμιάς, όπως οι λιαστές ντομάτες με τη γλυκόξινη γεύση τους, τη παρμεζάνα με την πικάντικη γεύση της που απογειώνει κάθε πιάτο, η μουστάρδα που είναι ιδανική για γευστικότατες σάλτσες μαζί με το θυμάρι με την ιδιαίτερη μυρωδιά του. 

Υλικά συνταγής

  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο στήθος
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • 400 ml ζωμό κοτόπουλου
  • 350 ml  κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1 κ.γ. κορν φλάουερ
  • 90 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε τα στήθη κοτόπουλου οριζόντια στη μέση και τα αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε το κοτόπουλο για 8-10 λ περίπου από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθεί μέχρι μέσα (να μην έχει ροζ χρώμα αίματος στο κέντρο του). Ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται από το πάχος του κοτόπουλου. [*]
  2. Παράλληλα, λιώνετε το βούτυρο σε μια φαρδιά ρηχή κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία, και μόλις κάψει ρίχνετε το κρασί και το αφήνετε να για 1 λ να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε το ζωμό και τη κρέμα γάλακτος και τα αφήνετε να πάρουν βράση.
  3. Διαλύετε το κορν φλάουερ σε 3-4 κ.σ. νερό, το προσθέτετε στη σάλτσα, ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε τη σάλτσα μέχρι να πήξει ελαφρώς. Μετά  προσθέτετε τη παρμεζάνα και τη μουστάρδα και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το θυμάρι και τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και ανακατεύετε. 
  4. Βάζετε στη κατσαρόλα το έτοιμο πλέον κοτόπουλο και την ανακινείτε, ούτως ώστε να καλυφθούν καλά με τη σάλτσα όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σερβίρετε αμέσως το φαγητό σας με πράσινα λαχανικά και βραστές πατάτες ή πιλάφι ή πουρέ. 

[+] Μπορείτε να αφήσετε και ολόκληρα τα στήθη κοτόπουλου αν είναι μικρά ή να τα κόψετε σε διαγώνιες φέτες 1,5 εκ. περίπου ή σε μπουκίτσες/κύβους. Να λάβετε υπ” όψη ότι ανάλογα πως θα κόψετε το φιλέτο σας θα ποικίλει ανά περίπτωση και ο χρόνος ψησίματός του. Επίσης αν προτιμήσετε να χρησιμοποιήσετε φιλέτο μηρό κοτόπουλου και πάλι ο χρόνος τηγανίσματος θα είναι περισσότερος. 

γηυτ

Το είδαμε από Πηγή ,  αρχική πηγή και Photo 2

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες και σάλτσα παρμεζάνας με μουστάρδα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.