Κοτόπουλο λεμονάτο με σκόρδο και μυρωδικά

Κοτόπουλο λεμονάτο με σκόρδο και μυρωδικά

Μια πανεύκολη συνταγή (δείτε πιο κάτω την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα) για ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο. Λαχταριστό κοτόπουλο λεμονάτο, με μπόλικο σκόρδο και μοσχοβολιστά μυρωδικά.

Υλικά συνταγής

  • 4 στήθη κοτόπουλου με τη πέτσα τους
  • 3 λεμόνια [2+1 χωριστά]
  • 3 κοφτές κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο  [6 σκελίδες σκόρδο περίπου]
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κοφτή κ.σ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και λαδώνετε ένα πυρέξ που να χωράει τα στήθη κοτόπουλου. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο. Τρίβετε το ξύσμα ενός λεμονιού και στίβετε το χυμό του.
  2. Ζεσταίνετε, σε χαμηλή θερμοκρασία, ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό το ψιλοκομμένο σκόρδο προσέχοντας να μην καεί και πάρει καφέ χρώμα. Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά.
  3. Βάζετε στο πυρέξ το λευκό κρασί, το ξύσμα και το χυμό των 2 λεμονιών, τη ρίγανη, το θυμάρι μια πρέζα αλάτι και τα αναμιγνύετε.
  4. Ξεπλένετε τα στήθη, τα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί, τα τοποθετείτε στο πυρέξ με τη πέτσα προς τα επάνω και τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο. Τρίβετε τα στήθη με το σοταρισμένο σκόρδο και το λάδι του από το τηγάνι και τα αλατοπιπερώνετε. Πλένετε και κόβετε το 1 λεμόνι σε 8 κομμάτια και τα τοποθετείτε γύρω από το κοτόπουλο.
  5. Ψήνετε το κοτόπουλο στο προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λ ανάλογα με το μέγεθος του κοτόπουλου. Προσοχή μη παραψηθεί και χάσει τους χυμούς του. Σερβίρετε τα στήθη ζεστά γαρνίροντας προαιρετικά με λίγο έξτρα φρέσκο θυμάρι. Συνοδεύστε το με πατάτες τηγανιτές.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα:

Σοτάρετε ελαφρώς το σκόρδο σε ελαιόλαδο.
Προσθέτετε στο πυρέξ το λευκό κρασί, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το θυμάρι μια πρέζα αλάτι για γεύση και τα αναμιγνύετε.
Τοποθετείτε στο πυρέξ τα στήθη με τη πέτσα προς τα επάνω. Τρίψτε το κοτόπουλο με λάδι και σκόρδο και αλατοπιπερώστε. Τοποθετείτε 1 λεμόνι κομμένο σε 8 κομμάτια ανάμεσα στα στήθη.
Ψήστε για 40 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσει ελαφρά και απολαύστε το.

camillerienlacocina.blogspot.com

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο λεμονάτο με σκόρδο και μυρωδικά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.