Κοτόπουλο λεμονάτο με λαχανικά στο φούρνοο

Κοτόπουλο λεμονάτο με λαχανικά στο φούρνοο

Ο τέλειος συνδυασμός για ένα υπέροχο, υγιεινό πιάτο. Κοτόπουλο λεμονάτο με μυρωδάτα, μεσογειακά λαχανικά στο φούρνο. Μια εύκολη συνταγή για όλη την οικογένεια για το καθημερινό και το Κυριακάτικο τραπέζι. 

Υλικά συνταγής

  • 8 μικρά (250 γρ. το ένα) μπούτι κοτόπουλου με τη πέτσα του (το επάνω μέρος του μηρού)
  • 300 γρ. πατάτες κομμένες σε κύβους 2,5 εκ.
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένες σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 4 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κότας 
  • 2 μέτρια λεμόνια
  • 250 γρ. ντοματίνια
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 2 κοφτές κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή ταψί και προσθέτετε τις πατάτες, το κρεμμύδι, τη πιπεριά και το σκόρδο, γύρω και ανάμεσα από το κοτόπουλο. 
  2. Ρίχνετε το ζωμό κότας, το περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Στύβετε ένα λεμόνι παίρνετε και το ξύσμα του και το αφήνετε στην άκρη. Κόβετε σε φέτες το δεύτερο λεμόνι. Περιχύνετε το φαγητό με το χυμό λεμονιού και τοποθετείτε “σφήνες” τις φέτες λεμονιού ανάμεσα στα λαχανικά.
  3. Ψήνετε το φαγητό στο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λ ή μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο. Μετά μειώνετε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνετε για άλλα 30 λ. Μετά τα 30 λ προσθέτετε τα ντοματίνια και τις ελιές και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20-25 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο μέχρι μέσα και μαλακώσουν καλά τα ντοματίνια. 
  4. Συνδυάζετε σε ένα μπολ το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανό και το βασιλικό. Βγάζετε το φαγητό από το φούρνο και το πασπαλίζετε με το μείγμα βασιλικού και σερβίρετε.

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο λεμονάτο με λαχανικά στο φούρνοο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.