Κοτόπουλο λεμονάτο με φέτα και ρίγανη

Κοτόπουλο λεμονάτο με φέτα και ρίγανη

Μια συνταγή για ένα εύκολο, γρήγορο και προπάντων νοστιμότατο πιάτο.

Κοτόπουλο λεμονάτο με φέτα και ρίγανη. Μια συνταγή του Ηλ. Μαμαλάκη που σίγουρα θα το απολαύσετε όλοι στην οικογένεια συνοδευόμενο με τηγανιτές πατατούλες.

Υλικά συνταγής

  • 1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 νεροπότηρο λευκό κρασί
  • 250 γρ. φέτα
  • χυμό 1 λεμονιού
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μερίδες του κοτόπουλου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Ρίχνετε μέσα τα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνέχεια.
  2. Σβήνετε με το κρασί, αλατίζετε, πιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για περίπου 45-60 λεπτά και μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλη η σάλτσα. 
  3. Ανοίγετε τη κατσαρόλα και ρίχνετε τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε, ρίχνετε τη φέτα σε κομματάκια και τη ρίγανη. Ανακατεύετε, ανακινείτε τη κατσαρόλα, κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε το φαγητό ζεστό συνοδεύοντάς το με πατάτες τηγανητές

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο λεμονάτο με φέτα και ρίγανη

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.