Κοτόπουλο λεμονάτο με αγκινάρες

Κοτόπουλο λεμονάτο με αγκινάρες

Κοτόπουλο λεμονάτο με αγκινάρες! Ένα πιάτο που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με την υπέροχη γεύση του, στο καθημερινό και επίσημο τραπέζι σας. Μια απλή και εύκολη συνταγή, για ένα υγιεινό, πολύ εύγευστο φαγητό, που μας έστειλε ο φίλος μας Βασίλης Βέκιος ο οποίος “σημειωτέον” είναι εξαιρετικός σέφ… Δοκιμάστε το…

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο με τη πέτσα τους (στήθος ή μπούτια) κομμένο σε μπουκίτσες
  • 7-8 καρδιές αγκινάρες φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 2-3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 5-6 φύλλα μέντας ή δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  • 3/4 – 1 ποτήρι ζωμό κοτόπουλου
  • 1 λεμονιού το χυμό και το ξύσμα
  • ελαιόλαδο 
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή φαρδιά ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Μόλις ζεσταθεί καλά το ελαιόλαδο βάζετε το σκόρδο και το κοτόπουλο, το πασπαλίζετε με αλεύρι και το τσιγαρίζετε μέχρι να ροδίσει απ” όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτετε το μαϊντανό, τη μέντα (ή το δυόσμο) και τις αγκινάρες με τη καρδιά τους προς το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνετε. Σβήνετε με το κρασί και μόλις “αναπνεύσει” ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου (περισσότερο ζωμό αν έχετε μπούτια και λιγότερο αν έχετε στήθος) και το αφήνετε να πάρει βράση.
  3. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα με το καπάκι της, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράζετε για 25-35 λ ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών. Ξεσκεπάζετε το φαγητό προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το αφήνετε να πάρει μια βράση. Αφαιρείτε το φαγητό από τη φωτιά και το σερβίρετε ζεστό. 

Σημείωση: Προαιρετικά,  στο τέλος αντί να για σκέτο χυμό λεμονιού να αυγοκόψετε το φαγητό.  

baked-chicken-with-artichokes



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο λεμονάτο με αγκινάρες