Κοτόπουλο με λαχανικά κοκκινιστό στο φούρνο

Κοτόπουλο με λαχανικά κοκκινιστό στο φούρνο

Μια Μεσογειακή συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο. Πεντανόστιμο κοτόπουλο με πατάτες, πιπεριές κρεμμύδια και ελιές σε σάλτσα ντομάτας στο φούρνο, αρωματισμένο με μυρωδάτα φρέσκα φύλλα ρίγανης για το καθημερινό, οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • 4 μπούτια κοτόπουλου, ολόκληρα, 1 κιλό περίπου σύνολο
  • 200 γρ. μικρές πατάτες baby
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μέτριες φέτες
  • 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες στη μέση κάθετα, σε μετά σε φέτες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλ. τσαγιού (85 γρ.) ελιές πράσινες γεμιστές με πιπεριές
  • 1/2 φλ. τσαγιού (125ml) λευκό, ξηρό κρασί
  • 400 γρ. χυμός ντομάτας ελαφρώς συμπυκνωμένος (passata)
  • 1 φλ. τσαγιού  (250 ml) ζωμός κότας
  • 1/2 φλ. τσαγιού κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • φύλλα ρόκας και τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε σε μεγάλη, πλατιά ρηχή κατσαρόλα με βαρύ πάτο 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο και σοτάρετε σε 2 δόσεις, τα μπούτια κοτόπουλου και από τις 2 πλευρές, για 5 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα αφαιρείτε από τη κατσαρόλα και τα μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο επιπλέον και μόλις κάψει σοτάρετε τις πατάτες, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 6-7 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν και μαλακώσουν ελαφρώς. Τις αφαιρείτε από τη κατσαρόλα και τις μεταφέρετε στο μπολ με το κοτόπουλο.
  3. Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στη κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε τις φέτες κρεμμυδιού, πιπεριάς και σκόρδου για 2-3 λ, ανακατεύοντας ή μέχρι να μαλακώσουν το κρεμμύδι και η πιπεριά. Επιστρέφετε το κοτόπουλο και τις πατάτες στη κατσαρόλα, σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να σιγοβράσουν 1-2 λ ή μέχρι να “αναπνεύσει” το αλκοόλ.
  4. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, προσθέτετε το ντοματοχυμό μαζί με 1/2 κ.γ. ζάχαρη, το ζωμό κότας ,τις ελιές και αλατοπίπερο και σιγοβράζετε για 10-12 λ. Μεταφέρετε το φαγητό σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος, το πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια ρίγανης και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο, γυρίζοντας τα μπούτια και τις πατάτες περιστασιακά, για 40 λ ή μέχρι να ψηθούν καλά τα μπούτια και “δέσει” ελαφρώς η σάλτσα. 
  5. Σερβίρετε το φαγητό σας ζεστό πασπαλισμένο με φύλλα ρόκας και με τριμμένη παρμεζάνα. 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με λαχανικά κοκκινιστό στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.