Κοτόπουλο με κρούστα μαγιονέζας και παρμεζάνας στο φούρνο

Κοτόπουλο με κρούστα μαγιονέζας και παρμεζάνας στο φούρνο

Κοτόπουλο με κρούστα παρμεζάνας-μαγιονέζας. Μια ακόμα πανεύκολη και νόστιμη συνταγή για κοτόπουλο. Αγαπημένο πουλερικό σε μικρούς και μεγάλους. Συνοδεύστε τα με πατάτες τηγανιτές και μια μεγάλη πράσινη σαλάτα και απολαύστε ένα πλήρες γεύμα ή δείπνο.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλο, χωρίς πέτσα
  • 150 γρ. παρμεζάνα,τριμμένη
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • λίγο θυμάρι ξερό
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς και κόβετε το κοτόπουλο σε φιλέτα. Τα αλατοπιπερώνετε (προσοχή στο αλάτι λόγω της παρμεζάνας) και τα τοποθετείτε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα τα υπόλοιπα υλικά για τη κρούστα. Αλείφετε με αυτό το μείγμα καλά το κοτόπουλο. Ψήνετε τα φιλέτα μέχρι να ψηθούν μέχρι το κέντρο τους, φροντίζοντας να μη παραψηθούν και χάσουν τους ζωμούς τους και μέχρι να κάνουν μια χρυσαφένια κρούστα.
  3. Ο χρόνος ψησίματος ποικίλει από 20-30 λ ανάλογα με το πάχος που κόψτε τα φιλέτα. Τα αφαιρείτε από το φούρνο και τα σερβίρετε με σαλάτα ή και με πατάτες τηγανιτές.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με κρούστα μαγιονέζας και παρμεζάνας στο φούρνο