Κοτόπουλο κρασάτο με ταλιατέλες, σάλτσα λεμονιού & παρμεζάνας

Κοτόπουλο κρασάτο με ταλιατέλες, σάλτσα λεμονιού & παρμεζάνας

Κοτόπουλο κρασάτο με ταλιατέλες και σάλτσα λεμονιού. Μια συνταγή για ένα νόστιμο, ελαφρύ και εύκολο φαγητό για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής

  • 2 στήθη κοτόπουλου ή 6 καπάκια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο σε κομματάκια
  • 500 γρ. ταλιατέλες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
  • 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 φλ. του τσαγιού κρασί
  • χυμό από 1 ½ – 2 λεμόνια
  • ρίγανη ή θυμάρι
  • 3-4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι [προσοχή στο αλάτι λόγω της παρμεζάνας], πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι με καπάκι, ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει, βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα σοτάρουμε καλά. Προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε 1/2 λ.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε τη ρίγανη ή το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και 2-3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό.*
  3. Όταν το φαγητό μας είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη παρμεζάνα αφήνουμε να σιγοβράσει για 4 λ και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  4. Εν” τω μεταξύ βράζουμε το ζυμαρικό μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή. Σουρώνουμε, λαδώνουμε και σερβίρουμε το ζυμαρικό μας με το κρασάτο – λεμονάτο κοτόπουλό μας…

*Αν έχετε στήθος προσθέστε λιγότερο νερό και παρακολουθείστε το προσθέτοντας αν χρειαστεί κι” άλλο. Το στήθος θέλει λιγότερο μαγείρεμα. Μόλις ασπρίσει στο κέντρο του είναι έτοιμο για να παραμείνει ζουμερό. Αν παραψηθεί θα «σφίξει».

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο κρασάτο με ταλιατέλες, σάλτσα λεμονιού & παρμεζάνας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.