Κοτόπουλο με κολοκυθάκια και μελιτζάνες στο φούρνο

Κοτόπουλο με κολοκυθάκια και μελιτζάνες στο φούρνο

Ένα υπέροχο πεντανόστιμο πιάτο με κοτόπουλο και καλοκαιρινά, μεσογειακά λαχανικά. Μια εύκοληκαι απλή συνταγή (από εδώ) για ένα πιάτο που η γεύση του καρυκευμένου κοτόπουλου με κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο, πιπεριές μαζί με τις γεύσεις και τα αρώματα των λαχανικών, κολοκυθάκια, μελιτζάνες συνδυάζονται απόλυτα μεταξύ τους και απογειώνουν τη γεύση του. Πασπαλίστε το με λίγο τυρί που λιώνει και απολαύστε το τέλειο γεύμα ή δείπνο στο οικογενειακό ή επίσημο τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής

  • ½ κιλό κιμά κοτόπουλου ή στήθος φιλέτο πολύ ψιλοκομμένο 
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη 
  • 3 μεγάλες, ώριμες ντομάτες, κομμένες σε μικρά κυβάκια 
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 2 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε λεπτές, μακρόστενες φέτες
  • 2 μεγάλα κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές, μακρόστενες φέτες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • ¾ τριμμένο κίτρινο τυρί που λιώνει γραβιέρα (ή άλλο κίτρινο τυρί που λιώνει)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα πυρέξ με διάσταση βάσης 22×33 εκ. περίπου.
  2. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κιμά (ή κομματάκια) κοτόπουλου για 3 λ ή μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το καρότο και τις πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα, για 3 λ. 
  3. Ρίχνετε και τις ντομάτες σε κομματάκια, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 4-5 λ. Προσθέτετε το σκόρδο το βασιλικό και αλατοπίπερο και μαγειρεύετε για 1 λ επιπλέον. Κόβετε σε λεπτές, κάθετες φέτες τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και τα αλατίζετε ελαφρώς.
  4. Τοποθετείτε μια στρώση με μελιτζάνες στη λαδωμένη βάση του πυρέξ, από πάνω απλώνετε το 1/3 του μείγματος κοτόπουλου και από πάνω στρώνετε μια στρώση με φέτες από κολοκυθάκια. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία, εναλλάξ με τα υπόλοιπα στρώματα, τελειώνοντας με κολοκυθάκια. 
  5. Τελειώνετε, πασπαλίζοντας σε όλη την επιφάνεια με το τριμμένο τυρί, καλύπτετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό σας στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ. Στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και το ψήνετε ξεσκέπαστο για 15 λ επιπλέον μέχρι να λιώσει και πάρει χρώμα το τυρί.
  6. Το αφαιρείτε από το φούρνο το αφήνετε να “σταθεί” για 5 λ και στη συνέχεια σερβίρετε το φαγητό σας, γαρνίροντάς το, προαιρετικά με λίγο επιπλέον ψιλοκομμένο βασιλικό.
  7. Σημείωση: Αν θέλετε μπορείτε να προψήσετε τις φέτες μελιτζάνας και κολοκυθιού για 10 λ περίπου στο προθερμασμένο φούρνο. Σε αυτή τη περίπτωση τα λαχανικά σας θα είναι αρκετά μαλακά και όχι ελαφρώς τραγανά (ανάλογα με το πάχος της κάθε φέτας).

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με κολοκυθάκια και μελιτζάνες στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.