Κoτόπουλο κοκκινιστό

Κoτόπουλο κοκκινιστό

Απολαύστε ένα κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής με σάλτσα ντομάτας με συνοδευτικό Ρισόνι ή άλλο  ζυμαρικό επιλογή σας ή πατατούλες τηγανιτές ή ρύζι, στο οικογενειακό Κυριακάτικο αλλά και καθημερινό τραπέζι και απογειώστε τη γεύση σας. Μια απλή συνταγή, για ένα αγαπημένο μικρών και μεγάλων πεντανόστιμο και υγιεινό πιάτο που σας συστήνουμε να δοκιμάσετε.

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής 1½ κιλό περίπου, κομμένος σε μερίδες
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε μικρά κομματάκια (πρώτα στη μέση οριζόντια και μετά σε φέτες) 
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 6-8 ελιές Καλαμών (προαιρετικά)
  • 1 κιλό μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες ή 1 συσκευασία 500 γρ. Ντομάτα Τριμμένη εμπορίου
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας (μόνο αν χρησιμοποιήσετε φρέσκες ντομάτες)
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 6-7 κόκκους μπαχάρι
  • 8 κόκκους πιπέρι
  • μπαχαρικά όπως κανέλα, γαρίφαλο, κύμινο κ.λ.π. προαιρετικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για συνοδευτικό
  • 1/2 κιλό ζυμαρικό Ρισόνι (ή άλλο ζυμαρικό επιλογής σας)
  • κεφαλοτύρι τριμμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου, γυρίζοντάς τα ανά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Προς το τέλος ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα καρότα, μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν. 
  2. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα σκόρδα και προαιρετικά τις ελιές, ανακατεύετε, προσθέτετε τις ντομάτες, το πελτέ, το ξύδι, τη ζάχαρη, τα μυρωδικά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 1/2 φλ. νερό ή ζωμό κότας. Ανακινείτε τη κατσαρόλα να ανακατευτεί το φαγητό και τη σκεπάζετε με το καπάκι της. 
  3. Μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζετε το φαγητό σας για 1:15-1:20 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο και δέσει η σάλτσα. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ελέγχετε και αν απαιτείται προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νερό. 
  4. Εν τω μεταξύ, προς το τέλος του μαγειρέματος του κοτόπουλου, βράζετε το Ρισόνι ή άλλο ζυμαρικό επιλογής σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το στραγγίζετε και το σερβίρετε ζεστό σε πιατέλα μαζί με το κοτόπουλο, περιχυμένο με τη σάλτσα και πασπαλισμένο, προαιρετικά με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο.  
  5. Σημείωση: Μπορείτε φυσικά εκτός από ζυμαρικό να συνοδεύσετε το κοτόπουλο με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι πιλάφι.



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κoτόπουλο κοκκινιστό