Αναρτήθηκε στις 28/10/2016 σε Κοτόπουλο / Πουλερικά, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Κοτόπουλο κοκκινιστό με πιπεριές και ελιές
Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο κοτόπουλο κοκκινιστό με πιπεριές και ελιές. Με όποιο συνοδευτικό προτίμησής σας το συνοδέψετε, ζυμαρικό αρεσκείας σας, ή πιλάφι, ή πουρέ ή πατάτες, θα το απολαύσετε εξ” ίσου ένα λαχταριστό, υπέροχο πιάτο στο καθημερινό οικογενειακό σας τραπέζι.
Υλικά συνταγής
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 μπούτια κοτόπουλου (το επάνω μέρος) με τη πέτσα του
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 2 κ.γ. ψιλοκομμένα φύλλα δεντρολίβανου
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
- 1 φλιτζάνι (120 γρ.) ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι
- 1 φλιτζάνι (250 ml) κόκκινο κρασί
- 1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
- 1 κ.γ. ντοματοπελτέ + 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
- αλάτι πιπέρι
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές, ξεκινώντας από τη πλευρά με τη πέτσα, για 5 λ περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το μεταφέρετε σε μεγάλο πιάτο.
- Ρίχνετε στο τηγάνι τις υπόλοιπες 3 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 2 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1 λ μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους.
- Ρίχνετε το κρασί, τις ελιές και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μειωθεί το κρασί κατά το ήμισυ. Στη συνέχεια προσθέστε τα ντοματάκια κονκασέ, το ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, το ζωμό κότας και σιγοβράζετε το κοτόπουλο για 20-25 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί μέχρι μέσα το κοτόπουλο και σωθούν τα υγρά του. Το σερβίρετε γαρνιρισμένο με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το σερβίρετε με συνοδευτικό αρεσκείας σας.
Σημείωση: Ζητείστε στο χασάπη σας να σας βγάλει το κόκκαλο στο κοτόπουλο αλλά να αφήσει τη πέτσα του.
Πηγή
28/10/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κοτόπουλο κοκκινιστό με πιπεριές και ελιές