Κοτόπουλο κοκκινιστό με πατάτες και κολοκυθάκια

Κοτόπουλο κοκκινιστό με πατάτες και κολοκυθάκια

Μια πολύ απλή συνταγή για ένα απλό, γευστικότατο φαγητό για το οικογενειακό, καθημερινόΒκαι Κυριακάτικο γεύμα σας. Υπέροχο κοτόπουλο κοκκινιστό με πατάτες και κολοκυθάκια στη κατσαρόλα. 

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο, 1 ½ κιλό περίπου, κομμένο σε μερίδες
  • 1 λεμόνι κομμένο στα 2
  • 4 μέτριες πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 4-5 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε αρκετά χοντρές φέτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες (προαιρετικά)
  • 3/4 φλ. τσαγιού κρασί λευκό
  • 2 φλ. τσαγιού ντοματάκια κονκασέ πολτοποιημένα ή φρέσκες ντομάτες
  • 1 γεμάτη κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κοφτό κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες και το τρίβετε με το λεμόνι κομμένο στα δύο. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μεγάλη, φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε το κοτόπουλο για 6-7 λ ώστε να ροδίσει καλά απ” όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο (προαιρετικά) και συνεχίζετε με το σοτάρισμα για 1-2 λ μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  2. Σβήνετε με το κρασί και μόλις “αναπνεύσει” προσθέτετε τις πολτοποιημένες ντομάτες, το πελτέ διαλυμένο σε 1 φλ. τσαγιού ζεστό νερό (ή ζωμό κότας),  1 κ.γ. ζάχαρη, τη πάπρικα και αλατοπίπερο. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε, σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, το κοτόπουλο για 30-35 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. 
  3. Εν τω μεταξύ, καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τα κολοκυθάκια σε φέτες. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια μέχρι να ροδίσουν και μαλακώσουν ελαφρώς. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν το πολύ ελαιόλαδο. 
  4. Όταν μαλακώσει το κοτόπουλο, προσθέτετε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, το μαϊντανό, λίγο ακόμα αλάτι και ζεστό νερό, ανακατεύετε απαλά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και συνεχίζετε το βράσιμο για 30-35 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες (ανάλογα με το μέγεθος που τις κόψατε).
  5. Κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά, αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και μετά το σερβίρετε με χωριάτικη σαλάτα, τυρί φέτα και ζεστό ψωμί. 

Βασική ιδέα συνταγής και Photo



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο κοκκινιστό με πατάτες και κολοκυθάκια