Αναρτήθηκε στις 22/06/2024 σε Ζυμαρικά, Κοτόπουλο / Πουλερικά, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Κοτόπουλο κοκκινιστό με ταλιατέλες
Ένα παραδοσιακό πιάτο στη τέλεια εκδοχή του… Υπέροχο κοτόπουλο κοκκινιστό με ταλιατέλες. Μια εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό, αγαπημένο απ” όλους πιάτο που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με την υπέροχη γεύση του, που όμοιά της δεν έχετε δοκιμάσει ξανά. Αυτή τη φορά δοκιμάστε το και απογειώστε τη γεύση σας!!!
Υλικά συνταγής
- 700 γρ. φιλετάκια κοτόπουλο από μπούτι (8 κομμάτια)
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μεσαίο καρότο τριμμένο στο τρίφτη
- 1 μπαστούνι σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο σε λεπτές ροδέλες
- 1 μπύρα 330 ml
- 400 γρ. τριμμένες ντομάτες
- 1 στικ κανέλας
- 3 φύλλα δάφνης
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
- 70 ml ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
- 500 γρ. ταλιατέλες [*]
Εκτέλεση συνταγής
- Ετοιμάζετε όλα τα υλικά ψιλοκόβοντας κρεμμύδι και σέλερι, κόβοντας λεπτές ροδέλες το πράσο και περνώντας από τον τρίφτη το καρότο.
- Σε μεγάλη πλατιά κατσαρόλα βάζετε σε σχετικά δυνατή φωτιά το λάδι να κάψει και σοτάρετε τα μπουτάκια του κοτόπουλου. Τα απλώνετε και τα γυρνάτε στα 2 λ, μέχρι να πάρουν χρώμα. Στα 4-5 λεπτά που έχουν πάρει χρώμα και απ’ τις δυο πλευρές τα αφαιρείτε και τα αφήνετε σε μπολ.
- Χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς στο χαμηλό και στη κατσαρόλα που ήδη το λάδι καίει, προσθέτετε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα σοτάρετε αργά (ώστε να βγάλουν τη γεύση τους στη σάλτσα) για 10 λ τουλάχιστον, μέχρι να μελώσουν τα λαχανικά. Το αργό σοτάρισμα και μέλωμα των λαχανικών είναι το βασικό τεχνικό μυστικό του έντονου γευστικού πλούτου που θα νιώσετε στο τελικό πιάτο και το κάνει να διαφέρει από όλες τις άλλες συνταγές.
- Προσθέτετε το σκόρδο, τη κανέλα, τη δάφνη, το δεντρολίβανο και προσθέστε αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 2 λ περίπου. Ρίχνετε στη κατσαρόλα μέσα τα σοταρισμένα κομμάτια του κοτόπουλου, τα ανακατεύετε με τα λαχανικά για 2 λ και προσθέτετε τη σάλτσα τριμμένης ντομάτας.
- Ανακατεύετε τη σάλτσα με τα λαχανικά και το κοτόπουλο και προσθέτετε τη μπύρα. Ανακατεύετε καλά και αφού το φαγητό φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού, χαμηλώνετε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και σιγοβράζετε 15-20 λεπτά με ανοιχτό καπάκι. Αν χρειαστεί συμπλήρωμα υγρού, προσθέστε λίγο ζεστό νερό και σιγοβράστε φροντίζοντας όταν αφαιρέσετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά να έχετε μια πηχτή σάλτσα.
- Εν τω μεταξύ, σε κοχλαστό νερό, αλατισμένο με 2 κ.σ. αλάτι, βράζετε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζετε και ή τις βάζετε μέσα στη κατσαρόλα με το κοτόπουλο και τη σάλτσα του και ανακατεύετε να ενσωματωθούν ή τις σερβίρετε σε πιατέλα και τις περιχύνετε με τη σάλτσα και το κοτόπουλο.
[*] Αν δεν προτιμάτε τις ταλιατέλες μπορείτε να τις αντικαταστήσετε με ή παπαρδέλες ή χυλοπίτες ή άλλο ζυμαρικό πλατύ ή με τρύπα.
Πηγή
22/06/2024
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κοτόπουλο κοκκινιστό με ταλιατέλες