Κοτόπουλο κοκκινιστό με μανιτάρια

Κοτόπουλο κοκκινιστό με μανιτάρια

Μια εύκολη συνταγή με απλά υλικά με υπέροχες μεσογειακές γεύσεις για ένα αγαπημένο πιάτο. Κοτόπουλο κοκκινιστό σε υπέροχη σάλτσα ντομάτας με μυρωδικά, με μανιτάρια. Συνοδέψτε το με έναν αφράτο πουρέ και απολαύστε το στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κοτόπουλο (1 κιλό περίπου) κομμένο σε μερίδες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό, ξηρό κρασί
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ (400 γρ.)
  • 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα στη μέση
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 5 φρέσκα κλωναράκια θυμάρι
  • αλάτι πιπέρι
  • πουρές πατάτας για συνοδευτικό προαιρετικά

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομμάτια κοτόπουλου σε παρτίδες, για 5 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Τα αφαιρείτε από τη κατσαρόλα και τα τοποθετείτε σε πιατέλα.
  2. Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στη κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί καλά, προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 3 λ περίπου ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε ακόμα 1 λ ανακατεύοντας. Ρίχνετε τη πάπρικα και το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς για 1/2 λ και “σβήνετε” με το κρασί.
  3. Από τη στιγμή που θα κοχλάσει το κρασί το αφήνετε για 1 λ περίπου ή μέχρι να “σωθεί” ελαφρώς. Ρίχνετε το πελτέ και τη ζάχαρη, ανακατεύετε ζωηρά να διαλυθεί και επαναφέρετε στη κατσαρόλα το κοτόπουλο με τους τυχόν ζωμούς του στη πιατέλα.
  4. Ρίχνετε το ζωμό κότας, τα ντοματάκια κονκασέ, τα μανιτάρια, τα φύλλα δάφνης, τα 4 από τα κλωναράκια θυμάρι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 45-50λ ή μέχρι βράσει μέχρι μέσα το κοτόπουλο. 
  5. Κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρείτε τα φύλλα δάφνης και τα κλαδάκια θυμαριού. Σερβίρετε το κοτόπουλο με τα φυλλαράκια θυμαριού που κρατήσατε και το συνοδεύετε με πουρέ πατάτας.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο κοκκινιστό με μανιτάρια

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.