Κοτόπουλο κοκκινιστό με αρακά

Κοτόπουλο κοκκινιστό με αρακά

Υγιεινό πεντανόστιμο φαγητό για όλη την οικογένεια!!! Μια απλή, απλούστατη συνηθισμένη συνταγή για ένα υπέροχο χορταστικό φαγητό.

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο (1 κιλό περίπου) κομμένο σε μερίδες
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό ξηρό κρασί 
  • 1 γεμάτη κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ (400 γρ.) πολτοποιημένα στο multi
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας 
  • αλάτι πιπέρι
  • 1/2 κιλό αρακά κατεψυγμένο ή φρέσκο 
  • 3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες ή σε κύβους
  • 4-5 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 δαφνόφυλλο (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 1 λ ανακατεύοντας. Προσθέτετε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα σοτάρετε για άλλα 3 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές.
  2. Σβήνετε με το κρασί και μόλις αναπνεύσει, προσθέτετε το πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη, ανακατεύετε. Στη συνέχεια ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, το ζωμό κότας και αλατοπίπερο. Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετε τη κατσαρόλα με το καπάκι της, χαμηλώνετε στο μέτριο τη θερμοκρασία και βράζετε το κοτόπουλο για 30-35 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά.
  3. Μετά τα 20 λ βρασίματος προσθέτετε το δαφνόφυλλο, τον αρακά, τον άνηθο, τις πατάτες και αφήνετε το φαγητό σας να σιγοβράσει μέχρι να βράσουν καλά οι πατάτες και ο αρακάς και μείνει με την σάλτσα του. Ξεσκεπάζετε τη κατσαρόλα και το βράζετε για άλλα 5-10 λ ή μέχρι να σωθούν τα υγρά του και μείνει με λίγη σάλτσα και το λαδάκι του. 

Photo

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο κοκκινιστό με αρακά

 

4 Σχόλια

  1. Έψαξα αρκετά για συνταγή με αρακά και κοτόπουλο για να βρω μια συνταγή που θα μου γέμιζε το μάτι. Μπορεί να φανεί παράξενο αλλά μου έκανε εντύπωση που αναφέρει στην ποσότητα του κοτόπουλου, ότι είναι 1 κιλό. Πουθενά όσο έψαξα δεν είδα κάτι αντίστοιχο. Για ένα αρχάριο όπως εγώ είναι μια σημαντική πληροφορία!

  2. Sintayes.gr says:

    Αγαπητέ Γιάννη καλημέρα,
    Χαίρομαι αν σε βοήθησε η πληροφορία του βάρους του κοτόπουλου. Συμφωνώ απολύτων μαζί σου, ότι το βάρος και η ακριβής ποσότητα των υλικών είναι σημαντική για όλους σε μια συνταγή, πόσο μάλλον για έναν αρχάριο.
    Γι” αυτό το λόγο προσπαθούμε σε όλες τις συνταγές μας να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ακριβείς και στα υλικά και στην εκτέλεση της συνταγής.
    Καλή επιτυχία σε ότι και αν μαγειρέψεις.
    Πάντα στη διάθεσή του σε ότι πληροφορία ζητήσεις.
    Με εκτίμηση,
    Sintayes.gr

  3. Η συνταγή είναι πάρα πολύ καλή, μαγείρεψα σήμερα μεσημέρι.
    Πρόσθεσα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κουρκουμά στο τέλος. Έγινε ακόμα καλύτερο!

  4. Sintayes.gr says:

    Εξαιρετική η ιδέα σου για το κουρκουμά. Θα το αναφέρω στη συνταγή σε σημείωση, σαν παρατήρηση δική σου και θα το δοκιμάσω και εγώ.
    Καλό σου βράδυ.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.