Κοτόπουλο κοκκινιστό με αρακά

Κοτόπουλο κοκκινιστό με αρακά

Υγιεινό πεντανόστιμο φαγητό για όλη την οικογένεια!!! Μια απλή, απλούστατη συνηθισμένη συνταγή για ένα υπέροχο χορταστικό φαγητό.

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο (1.200 γρ. περίπου) κομμένο σε μερίδες
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 2 μέτρια χλωρά κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες (προαιρετικά)
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό ξηρό κρασί 
  • 1 γεμάτη κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ (400 γρ.) πολτοποιημένα στο multi
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας 
  • αλάτι πιπέρι
  • 1/2 κιλό αρακά κατεψυγμένο ή φρέσκο 
  • 3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες ή σε κύβους
  • 4-5 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 δαφνόφυλλο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τα καρότα για 1 λ ανακατεύοντας. Προσθέτετε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα σοτάρετε για άλλα 3 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές.
  2. Σβήνετε με το κρασί και μόλις αναπνεύσει, προσθέτετε το πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη, ανακατεύετε. Στη συνέχεια ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, το ζωμό κότας και αλατοπίπερο. Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετε τη κατσαρόλα με το καπάκι της, χαμηλώνετε στο μέτριο τη θερμοκρασία και βράζετε το κοτόπουλο για 30-35 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά.
  3. Μετά τα 20 λ βρασίματος προσθέτετε το δαφνόφυλλο, τον αρακά, τον άνηθο, τις πατάτες και αφήνετε το φαγητό σας να σιγοβράσει μέχρι να βράσουν καλά οι πατάτες και ο αρακάς και μείνει με την σάλτσα του. Ξεσκεπάζετε τη κατσαρόλα και το βράζετε για άλλα 5-10 λ ή μέχρι να σωθούν τα υγρά του και μείνει με λίγη σάλτσα και το λαδάκι του. 

Photo



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο κοκκινιστό με αρακά