Κοτόπουλο και πιλάφι με λαχανικά

Κοτόπουλο και πιλάφι με λαχανικά

Κοτόπουλο και πιλάφι με λαχανικά. Μια εύκολη συνταγή για ένα νόστιμο, υγιεινό και χορταστικό φαγητό για το καθημερινό τραπέζι όλης της οικογένειας. 

Υλικά συνταγής

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. μπούτι κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε κομματάκια 2 εκ.
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 2 μεγάλα κολοκύθια, κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι για πιλάφι, ξεπλυμένο και στραγγισμένο
  • 3 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1 φλ. κατεψυγμένο αρακά
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε το κοτόπουλο για 2 λ περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει. Το αφαιρείτε από το τηγάνι και το μεταφέρετε σε μεγάλο πιάτο.
  2. Μειώνετε τη θερμοκρασία στο μέτριο, προσθέτετε το κρεμμύδι τα κολοκυθάκια και το σκόρδο στο τηγάνι και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 3-4 λ ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτετε τις ντομάτες, το ρύζι και τα 2 1/2  φλ. ζωμό κότας. Αυξάνετε τη θερμοκρασία και το βράζετε μέχρι να πάρει βράση. 
  3. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, σκεπάζετε το τηγάνι και το αφήνετε να σιγοβράσει για 8-10 λ ή μέχρι να μαλακώσει καλά το ρύζι. Αν απαιτηθεί προσθέστε ακόμα λίγο από το ζωμό. Προσθέτετε τον αρακά και το κοτόπουλο μέσα στο ρύζι, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε, το ξανά-σκεπάζετε και το αφήνετε να σιγοβράσει για άλλα 6-8 λ ή μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά του.
  4. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε να “σταθεί” μέσα στο τηγάνι με σκεπασμένο το καπάκι του για 5 λ. Μετά το ξεσκεπάζετε, το ανακατεύετε απαλά και το σερβίρετε πασπαλίζοντας με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο και πιλάφι με λαχανικά