Αναρτήθηκε στις 24/01/2017 σε Κοτόπουλο / Πουλερικά, Κυρίως πιάτα, Ρύζι - Ριζότο, Συνταγές
Κοτόπουλο και πιλάφι με λαχανικά
Κοτόπουλο και πιλάφι με λαχανικά. Μια εύκολη συνταγή για ένα νόστιμο, υγιεινό και χορταστικό φαγητό για το καθημερινό τραπέζι όλης της οικογένειας.
Υλικά συνταγής
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. μπούτι κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε κομματάκια 2 εκ.
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 2 μεγάλα κολοκύθια, κομμένα σε μικρά κυβάκια
- 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι για πιλάφι, ξεπλυμένο και στραγγισμένο
- 3 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
- 1 φλ. κατεψυγμένο αρακά
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε το κοτόπουλο για 2 λ περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει. Το αφαιρείτε από το τηγάνι και το μεταφέρετε σε μεγάλο πιάτο.
- Μειώνετε τη θερμοκρασία στο μέτριο, προσθέτετε το κρεμμύδι τα κολοκυθάκια και το σκόρδο στο τηγάνι και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 3-4 λ ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτετε τις ντομάτες, το ρύζι και τα 2 1/2 φλ. ζωμό κότας. Αυξάνετε τη θερμοκρασία και το βράζετε μέχρι να πάρει βράση.
- Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, σκεπάζετε το τηγάνι και το αφήνετε να σιγοβράσει για 8-10 λ ή μέχρι να μαλακώσει καλά το ρύζι. Αν απαιτηθεί προσθέστε ακόμα λίγο από το ζωμό. Προσθέτετε τον αρακά και το κοτόπουλο μέσα στο ρύζι, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε, το ξανά-σκεπάζετε και το αφήνετε να σιγοβράσει για άλλα 6-8 λ ή μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά του.
- Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε να “σταθεί” μέσα στο τηγάνι με σκεπασμένο το καπάκι του για 5 λ. Μετά το ξεσκεπάζετε, το ανακατεύετε απαλά και το σερβίρετε πασπαλίζοντας με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή
24/01/2017
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κοτόπουλο και πιλάφι με λαχανικά