Κοτόπουλο κατσιατόρε

Κοτόπουλο κατσιατόρε

Κοτόπουλο κατσιατόρε… Cacciatore: Ιταλικό κοτόπουλο με ντοματάκια !!!  Μια εύκολη συνταγή για κοτόπουλο μεγειρεμένο με την Ιταλική  εκδοχή του κοκκινιστού, με αυθεντικές μεσογειακές γεύσεις, ντοματάκια, μανιτάρια και ελιές… 

Υλικά συνταγής

  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 800 γρ. μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο 
  • 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 1/2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ (400 γρ.)
  • 1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 300 ml ζωμό κότας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • αλάτι πιπέρι
  • φετουτσίνι ζυμαρικό για συνοδευτικό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε ένα μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα με βαρύ πάτο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνετε τα πόδια κοτόπουλου και τα σοτάρετε σε παρτίδες, για 2-3 λ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα. 
  2. Ρίχνετε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και τις πιπεριές ανακατεύοντας για 3 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε τα λαχανικά ελαφρώς και σοτάρετε για 1 ακόμα λεπτό. Πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε.
  3.  Σβήνετε με το κρασί και μόλις σχεδόν εξατμισθεί, προσθέτετε το ντοματοπελτέ, ανακατεύετε, τα ντοματάκια κονκασέ, το ξύδι και το ζωμό κότας. Μόλις πάρουν βράση ξαναβάζετε το κοτόπουλο στη κατσαρόλα. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, προσθέτετε το φύλλο δάφνης, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 40-45 λ περίπου μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
  4. Αν το φαγητό έχει ακόμα πολλά υγρά, ξεσκεπάζετε τη κατσαρόλα και βράζετε για λίγο ακόμα μέχρι να να συμπυκνωθεί η σάλτσα στη πυκνότητα που επιθυμείτε. Προσθέτετε τις ελιές και το βασιλικό,  ανακατεύετε για 1/2 λ, αφαιρείτε το φύλλο δάφνης και κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά.
  5. Σερβίρετε το κοτόπουλο με φετουτσίνι, ή άλλο ζυμαρικό επιλογής σας, το οποίο ήδη έχετε βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο τυρί και το απολαμβάνετε. 

 Πηγή 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο κατσιατόρε