Κοτόπουλο με κάρυ

Κοτόπουλο με κάρυ

Θέλεις να ξεφύγεις από τις συνηθισμένες γεύσεις; Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο φαγητό,  για τους λάτρεις του κάρυ και των καυτερών, πικάντικων γεύσεων.

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. κόκκινο καυτερό πιπέρι
  • 1 ½ – 2  κουτάλια της σούπας ΚΑΡΥ
  • 2 κ.σ. τομάτα πελτέ
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • 100 ml  κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. Προσθέτετε τη πιπεριά, το σκόρδο και το κοτόπουλο και τα σοτάρετε και αυτά για 4 λ περίπου, ανακατεύοντας.
  2. Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, [εκτός από τη κρέμα] και ½ φλιτζάνι ζεστό νερό. Το αφήνετε να σιγοβράσει για 20 λ περίπου, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.
  3. Τέλος ρίχνετε τη κρέμα, ανακατεύετε, σβήνετε τη φωτιά και το αφήνετε πάνω στο μάτι για 2-3 λ ακόμα. Συνοδεύετε με ρύζι μπασμάτι έτοιμο σε 8′ στο πιάτο σας [δείτε συνταγή εδώ].

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με κάρυ

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.