Κοτόπουλο γλασαρισμένο με μαρμελάδα πορτοκάλι

Κοτόπουλο γλασαρισμένο με μαρμελάδα πορτοκάλι

Μια πανεύκολη και ιδιαίτερη συνταγή για ένα υπέροχο εορταστικό πιάτο. Κοτόπουλο ψημένο όρθιο σε κουτάκι μπύρας γλασαρισμένο με μαρμελάδα πορτοκάλι.

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο 1,7 κιλά περίπου
  • 1 κουτί μπύρα 375 ml
  • 1/4 φλ. τσαγιού μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο
  • αλάτι χονδρό, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και στρώνουμε μια λαδόκολα σε ένα ταψί. Πλένουμε καλά το κουτάκι της μπύρας.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το κόλιανδρο, αλάτι χονδρό, πιπέρι, τη μαρμελάδα και 2 κ.σ. ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και 1/2 φλ. μπύρα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Τοποθετούμε όρθιο το ανοιχτό κουτάκι μπύρας με την υπόλοιπη μπύρα μέσα μέσα στο ταψί και στηρίζουμε το κοτόπουλο, το οποίο έχουμε αλατίσει εσωτερικά ελαφρώς, πάνω στο κουτάκι της μπύρας όρθιο. 
  4. Βάζουμε το κοτόπουλο στο φούρνο και το ψήνουμε για 20 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και το περιχύνουμε με το μισό μείγμα της μαρμελάδας. Ανά διαστήματα το περιχύνουμε με λίγο μείγμα μαρμελάδας μέχρι να ψηθεί περίπου σε 50-60 λεπτά. Σε περίπτωση που κοκκινίσει πολύ σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο για να μη καεί.

Καλά Χριστούγεννα

298

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο γλασαρισμένο με μαρμελάδα πορτοκάλι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.