Κοτόπουλο γιουβέτσι Facebook129 Twitter0 Google+0 Pinterest25
Μια εύκολη συνταγή για ένα νόστιμο χορταστικό πιάτο με ένα αγαπημένο απ” όλους πουλερικό. Κοτόπουλο με κριθαράκι στο φούρνο.
Υλικά συνταγής
- 1 κοτόπουλο 1 1/2 κιλό περίπου σε μερίδες
- 1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
- τριμμένο τυρί [μυζήθρα ή κεφαλοτύρι] για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τις λιαστές ντομάτες και κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες.
- Σε κατσαρόλα, ζεσταίνετε 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 1 λεπτό μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το ντοματοπελτέ και ανακατεύετε για 1/2 λεπτό για να βγάλει τη γεύση και το άρωμά του.
- Προσθέτετε το σκόρδο και το κοτόπουλο και σοτάρετε ανακατεύοντας για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Ρίχνετε στη κατσαρόλα τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη, τις λιαστές ντομάτες, και 3 φλιτζάνια ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου.
- Βράζετε το κριθαράκι σε αρκετό νερό, αλατισμένο, για 5 λεπτά. Το στραγγίζετε και το αδειάζετε σε ένα ταψί, ρίχνετε και το κοτόπουλο με την σάλτσα, ανακατεύετε και σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200º C για 20 λεπτά. Στη διάρκεια ψησίματος ελέγξτε αν απαιτείτε επιπλέον νερό. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί [προαιρετικά] και σερβίρετε.
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Κοτόπουλο γιουβέτσι
Tags: ζυμαρικό κοτόπουλο κοτόπουλο γιουβέτσι κυρίως πιάτα πουλερικά συνταγές φούρνου