Κοτόπουλο με γάλα καρύδας και κάρυ

Κοτόπουλο με γάλα καρύδας και κάρυ

Πεντανόστιμο κοτόπουλο σε πικάντικη, φανταστική σάλτσα με γάλα καρύδας, κάρυ λεμονόχαρτο και τσίλι. Μια συνταγή που συνδυάζει εξαιρετικές, υπέροχες γεύσεις που θα απογειώσουν το πιάτο σας και θα σας εντυπωσιάσουν.

Υλικά συνταγής

  • 5 κ.σ. σπορέλαιο (σησαμέλαιο, ηλέλαιο, αραβοσιτέλαιο)
  • 750 γρ. φιλέτα μπούτι κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο, κομμένα σε 3 ή κομμάτια
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. κουρκούμη / κιτρινόριζα σε σκόνη
  • 2 κ.σ. πάστα κάρυ κόκκινη
  • 1 μπαστουνάκι (κλωνάρι) λεμονόχορτο κομμένο σε λεπτές φέτες [*]
  • 1 μικρή κόκκινη πιπερίτσα τσίλι, χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτί  γάλα καρύδας (κονσέρβα των 400 ml)
  • 1/2 κ.γ. κάρυ
  • 1 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα κόλιανδρου + λίγα επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 2 κ.σ. χυμό λάιμ
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε τις 2 κ.σ. σπορέλαιο, σε υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε το μισό κοτόπουλο αλατοπιπερωμένο, για 3-4 λ ή μέχρι να ροδίσει απ” όλες τις πλευρές. Με μια τρυπητή κουτάλα το αφαιρείτε από τη φωτιά και το μεταφέρετε σε πιατέλα. Επαναλαμβάνετε το σοτάρισμα με το υπόλοιπο κοτόπουλο το οποίο αφαιρείτε και αυτό στη πιατέλα.
  2. Μειώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή, προσθέτετε το υπόλοιπο σπορέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι πασπαλισμένο με μια πρέζα αλάτι, ανακατεύοντας για 2 λ. Ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ ακόμα. Προσθέτετε το κουρκούμη, τη πάστα κάρυ, το λεμονόχορτο και τις πιπερίτσες τσίλι και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1 λ ακόμα ή μέχρι να αρωματισθεί το μείγμα. 
  3. Προσθέτετε το γάλα καρύδας, το 1/2 κ.γ. κάρυ και μόλις κοχλάσει, μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο σκεύος σας. Σκεπάζετε το καπάκι και σιγοβράζετε για 15-20 λ ή μέχρι να μαλακώσει και ψηθεί καλά το κοτόπουλο χωρίς όμως να το παραβράσετε. 
  4. Πασπαλίζετε τα φύλλα κόλιανδρου και 1-2 κ.σ. χυμό λάιμ,  ανακατεύετε και αφαιρείτε το γουόκ από τη φωτιά. Το σερβίρετε με πιλάφι και το γαρνίρετε με επιπλέον φύλλα κόλιανδρου.

[*] Λεμονόχαρτο (lemon grass) θα βρείτε στα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ, στα καταστήματα με βιολογικά ή Ασιατικά προϊόντα. Προσπαθήστε να το βρείτε γιατί η γεύση που θα δώσει στο φαγητό σας είναι ανεπανάληπτη (στην όψη του είναι σαν φρέσκο κρεμμυδάκι).

 

Πηγή: Super Food Ideas / Taste.com.au/Recipe: Annette Forrest /Photo:Louise Lister

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με γάλα καρύδας και κάρυ

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.