Κοτόπουλο φρικασέ με μαρούλι

Κοτόπουλο φρικασέ με μαρούλι

Μια συνταγή για ένα νοστιμότατατο φρικασέ με κοτόπουλο, μαρούλι, φρέσκα κρεμμυδάκια άνηθο και αυγολέμονο. Μια πιο ελαφριά εκδοχή του φρικασέ, δεδομένου ότι είναι με κοτόπουλο, αλλά εξ” ίσου νόστιμη. Δοκιμάστε τη!!!

Υλικά συνταγής

  • Για το κοτόπουλο:
  • 1 κοτόπουλο 1.300 γρ. περίπου (ολόκληρο κοτόπουλο σε μερίδες ή μόνο πόδια ή στήθος σε κομματάκια)
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μαρούλια μέτρια (300 γρ. περίπου το ένα) πλυμένα και χοντροκομμένα
  • 1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα, καθαρισμένα κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 3/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. φρέσκα φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • Για το αυγολέμονο:
  • 2 αυγά
  • 2 λεμονιών το χυμό
  • κορν φλάουρ (αν απαιτηθεί)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κοτόπουλο: Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες, αν έχετε στήθος σε μέτριους κύβους. Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε και καλά το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το ξερό κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λ.
  2. Ρίχνετε νερό που να σκεπάζει τα υλικά, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το κοτόπουλο για 45 λ ή έως ότου μαλακώσει καλά. (Ο χρόνος βρασίματος εξαρτάται από το μέγεθος των κομματιών. Αν έχετε στήθος σε κύβους θα χρειαστείτε το μισό σχεδόν χρόνο μαγειρέματος).
  3. Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λ. Μετά ρίχνετε τα χοντροκομμένα μαρούλια και αλατοπίπερο και τα αφήνετε να βράσουν για 10-12 λ περίπου (για να μη λιώσουν). Προς το τέλος του βρασμού ρίχνετε τον άνηθο και το μαϊντανό, αφήνετε να πάρει το φαγητό μια βράση και σβήνετε τη φωτιά. Αφήνετε τη κατσαρόλα στο ζεστό μάτι.
  4. Για το αυγολέμονο: Χτυπάτε τα ασπράδια αυγών μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς. Προσθέτετε τους κρόκους και αν το φαγητό σας έχει πολλά υγρά ή θέλετε πηχτή τη σάλτσα και 1 κ.σ. κοφτή κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2-3 κ.σ. χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε καλά με αυγοδάρτη να ομογενοποιηθούν. 
  5. Ρίχνετε τμηματικά στο μπολ με τα αυγά ζωμό από το φαγητό εναλλάξ με το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας γρήγορα για να μη “κόψει” το αυγό. Συνεχίζετε τη διαδικασία, μέχρι να νιώσετε στο χέρι σας τη βάση του μπολ να ζεσταίνετε καλά. Περιχύνετε με το μείγμα αυγολέμονο το φρικασέ, ανακινείτε τη κατσαρόλα το αφήνετε για 1/2 λ και το αποσύρετε από τη φωτιά. 

 

Photo



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο φρικασέ με μαρούλι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.