Κοτόπουλο φιλέτο με κρούστα παρμεζάνας στο φούρνο

Κοτόπουλο φιλέτο με κρούστα παρμεζάνας στο φούρνο

Ένα απλό, πανεύκολο, γρήγορο και πολύ νόστιμο Κοτόπουλο φιλέτο με τραγανή κρούστα παρμεζάνας στο φούρνο. Μια εύκολη συνταγή για ένα αγαπημένο πιάτο, έτοιμο σε 10-15 λ για το φούρνο και 45 λ στο πιάτο σας.

Υλικά συνταγής

  • 6 μονά στήθη κοτόπουλου
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 2/3 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα σε λεπτό τρίφτη
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε με ένα πινέλο ένα πυρέξ ή ταψί διαστάσεων 22 Χ 32 εκ. περίπου. Πλένετε και αλατοπιπερώνετε τα στήθη κοτόπουλου.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και τα ανακατεύετε καλά. Σε άλλο μπολ βάζετε τη τριμμένη φρυγανιά, τη τριμμένη παρμεζάνα, το βασιλικό και πιπέρι και τα ανακατεύετε. Βουτήξτε κάθε στήθος πρώτα στο μείγμα λαδιού φροντίζοντας να αλειφθεί παντού και μετά στο μείγμα φρυγανιάς φροντίζοντας και πάλι να καλυφθεί απ” όλες τις πλευρές.
  3. Τοποθετείτε τα στήθη στο ταψί, τα πασπαλίζετε με τυχόν υπόλοιπο μείγμα φρυγανιάς- παρμεζάνας και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο, για 30 περίπου λεπτά. Στα 15 λ τα γυρίζετε και από την άλλη πλευρά. [Όταν δεν είναι ροζ το κέντρο του κοτόπουλο τότε είναι έτοιμο. Μην το παραψήσετε και χάσει τους ζωμούς του]. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε το κοτόπουλο ζεστό με πατάτες τηγανιτές και σαλάτα.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο φιλέτο με κρούστα παρμεζάνας στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.