Κοτόπουλο φιλέτο με άρωμα λεμονιού

Κοτόπουλο φιλέτο με άρωμα λεμονιού

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα ανάλαφρο, πολύ νόστιμο πιάτο. Φέτες από κοτόπουλο φιλέτο, σε κρεμμώδη σάλτσα με άρωμα λεμονιού. Σε 30 λ έχετε ένα πλήρες, νοστιμότατο γεύμα στο τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 1/4 κιλό στήθος κοτόπουλου φιλέτο σε λεπτές φέτες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 1/2 φλ. φυτική κρέμα γάλακτος “cooking cream” [*] 
  • 1 κύβο κότας διαλυμένο σε 1/4 φλ. νερό
  • 1 κ.γ. κορν φλάουερ
  • 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού + 1 κ.σ. λεμόνι
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σχοινόπρασο για γαρνίρισμα
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζητάτε στο χασάπη σας να κόψει σε λεπτές φέτες το φιλέτο κοτόπουλου, ή το κόβετε μόνοι σας και το αλατοπιπερώνετε.
  2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, με βαρύ πάτο και σοτάρετε τις φέτες του κοτόπουλου, τμηματικά, για 5-6 λ μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές.  Τις αφαιρείτε από το τηγάνι και τις αφήνετε σε μεγάλη πιατέλα.
  3. Μειώστε τη θερμοκρασία και προσθέστε στο τηγάνι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Το αλατίζετε ελαφρώς και το σοτάρετε ανακατεύοντας για 1 λ μέχρι να “γυαλίσει” και μαλακώσει. Προσθέτετε και το σκόρδο και σοτάρετε ανακατεύοντας για ακόμα 1 λ. 
  4. Διαλύετε το κύβο κότας στο 1/4 φλ. τσαγιού βραστό νερό και το ρίχνετε στο τηγάνι. Ανακατεύετε, ξύνοντας τη βάση του τηγανιού για να βγάλει τυχόν κομματάκια κοτόπουλο που έχουν μείνει κατά το τηγάνισμα. Σιγοβράζετε το κρεμμύδι για 2 λ. και προσθέτετε τα κομμάτια κοτόπουλου.
  5. Διαλύετε το κορν φλάουερ σε λίγη κρύα κρέμα γάλακτος και το ρίχνετε στο τηγάνι με το κοτόπουλο μαζί με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος . Σιγοβράζετε για 4-5 λ , για να ψηθεί το κοτόπουλο μέχρι μέσα.
  6. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε να ενσωματωθούν και κατεβάζετε το φατηγό από τη φωτιά. Πασπαλίζετε [προαιρετικά] με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή μαϊντανό και σερβίρετε με πατάτες ή πιλάφι ή πουρέ.

[*]  Προτιμήστε κρέμες γάλακτος που βοηθούν να “δέσει” υπέροχα η σάλτσα χωρίς να “κόβει” από τη θερμοκρασία ή από κρασί, λεμόνι και ξύδι. Τέτοιες κρέμες είναι, σε μπουκάλι η ΝΟΥΝΟΥ “Τelia” ή φυτική κρέμα γάλακτος MORFAT CREAMY ή αντίστοιχη ERMOL ή οποιαδήποτε άλλη που να αναφέρει στη συσκευασία  “cooking cream”.

 Βασική ιδέα από Πηγή
loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο φιλέτο με άρωμα λεμονιού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα