Κοτόπουλο φιλέτο γεµιστό µε µανιτάρια, τσένταρ και προσούτο

Κοτόπουλο φιλέτο γεµιστό µε µανιτάρια, τσένταρ και προσούτο

Νοστιμότατο, εύκολο και γρήγορο φαγητό. Μια συνταγή για κοτόπουλο γεμιστό με μανιτάρια, τυρί τσένταρ και προσούτο για ένα υπέροχο γεύμα με φανταστικό κοτοπουλάκι που θα το συνοδεύσετε με πιλάφι ή απλά με σαλάτα.

Υλικά συνταγής

  • 4 μονά στήθη φιλέτο κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο
  • 8 φέτες προσούτο
  • 4 φέτες τυρί τσένταρ ή 100 γρ. τσένταρ τριµµένο
  • 5-6 µανιτάρια φρέσκα κοµµένα σε φέτες
  • 100 γρ. βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι µαύρο, πιπέρι κόκκινο γλυκό ή νιφάδες πιπεριάς
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού κρασί
  • 1 κ.γ. κορν φλαουερ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβουμε σε φέτες και αλατοπιπερώνουμε τα μανιτάρια. Σ’ ένα τηγάνι σοτάρουµε τα µανιτάρια μας µε το 1/4 από το βούτυρο, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας τα ανοίξει τα στήθηγια γέμισμα. Διαφορετικά τα ανοίγουµε οριζόντια στη μέση, τα χτυπάμε να πλατύνουν και λεπτύνουν ελαφρώς. Τα αλατοπιπερώνουµε προσθέτουµε σε κάθε φιλέτο 2 φέτες προσούτο διπλωµένες, 4-5 φέτες µανιτάρια και από 1 φέτα τσένταρ ή από 1/4 του τριμμένου τσένταρ. Τυλίγουµε σε ρολό τα φιλέτα και τα στερεώνουµε µε οδοντογλυφίδες σε 2 σηµεία.
  3. Στο ίδιο τηγανάκι βάζουµε το υπόλοιπο βούτυρο να ζεσταθεί και σοτάρουµε τα φιλέτα και από τις 2 πλευρές, προσθέτοντας λίγο αλάτι, πιπέρι µαύρο και πιπέρι κόκκινο γλυκό ή τις νιφάδες. Τα σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε πολύ λίγο νεράκι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία για 10-12 λ.
  4. Αν απαιτείται, προκειμένου να ψηθούν καλά μέχρι μέσα τα στήθη, προσθέστε στο τηγάνι λίγο ζεστό νερό ή ζωμό κότας. Πήζετε τη σάλτσα που έχει μείνει με λίγο κορν φλάουρ και σερβίρετε το κοτόπουλο περιχύνοντάς το με τη σαλτούλα του και τυχόν μανιτάρια που σας έχουν περισσέψει.



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο φιλέτο γεµιστό µε µανιτάρια, τσένταρ και προσούτο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.