Κοτόπουλο με φετουτσίνι, πέστο, μανιτάρια και ντοματίνια

Κοτόπουλο με φετουτσίνι, πέστο, μανιτάρια και ντοματίνια

Μια συνταγή για ένα νόστιμο πικάντικο φαγητό που σίγουρα θα απολαύσετε. Κοτόπουλο με φετουτσίνι, πέστο βασιλικού, μανιτάρια και ντοματίνια.

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ ζυμαρικό Φετουτσίνι 
  • 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια ή λεπτές φέτες
  • 200 γρ. μικρά μανιτάρια κομμένα στα 2
  • 1-2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού πέστο βασιλικού έτοιμο [ή βλέπε συνταγή εδώ]
  • 6 κ.σ. βιτάμ ή ελαιόλαδο
  • 8-10 μικρά ντοματίνια 
  • αλάτι – πιπέρι
  • παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζουμε το ζυμαρικό μας σε αλατισμένο νερό “αλ τέντε” σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε, βουτυρώνουμε και τα διατηρούμε ζεστά. Κρατάμε 1 φλ. τσαγιού από το νερό που βράσαμε το ζυμαρικό.
  2. Εν τω μεταξύ σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε λάδι ή βιτάμ και σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές και να ψηθεί σχεδόν μέχρι μέσα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λ περίπου και το σκόρδο και σοτάρουμε για μισό λεπτό μόνο για να μη μαυρίσει.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά (όσο χρειαστεί) το νερό από τα βρασμένα φετουτσίνι, το πέστο, λίγο πιπέρι και τα ντοματίνια, σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λ περίπου. 
  4. Ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας προαιρετικά με παρμεζάνα τριμμένη και ψιλοκομμένο βασιλικό, με σαλάτα και σκορδόψωμο [βλέπε συνταγή εδώ].

pesto-pasta-with-chicken-and-cherry-tomatoes

Βασική ιδέα, προσαρμοσμένο από Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με φετουτσίνι, πέστο, μανιτάρια και ντοματίνια

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.