Κοτόπουλο λεμονάτο με ελιές και σκόρδο

Κοτόπουλο λεμονάτο με ελιές και σκόρδο

Ένα ελαφρύ φαγητό με μεσογειακές γεύσεις. Μια συνταγή για λεμονάτο κοτόπουλο με σκόρδο και ελιές. Ελαφρύ και πεντανόστιμο. 

Υλικά συνταγής

  • 8 καπάκια ή μπουτάκια κοτόπουλου
  • 1/4 φλ. τσαγιού βιτάμ ή ελαιόλαδο
  • 10 μαύρες ελιές (Καλαμών) κομμένες στην μέση
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες 
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο ή πολτοποιημένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • 2 επιπλέον λεμόνι κομμένα σε χοντρές φέτες [για γαρνίρισμα]
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλο [*]
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. 
  2. Ζεσταίνετε σε τηγάνι το βιτάμ ή το λάδι και σωτάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές για περίπου 5-6 λεπτά συνολικά. Αφήστε το κοτόπουλο στην άκρη πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Προσθέτετε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και σωτάρετε για 3′ περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και σωτάρετε για περίπου ένα λεπτό, μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
  4. Προσθέστε στο τηγάνι το ζωμό κοτόπουλου, το θυμάρι και το χυμό λεμονιού βάλτε και τα μπουτάκια κοτόπουλου στο τηγάνι  αλατοπιπερώνετε. Μόλις πάρει βράση τα μεταφέρετε σε ταψί και τα βάζετε στο προθερμασμένο φούρνο, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά.
  5. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, προσθέστε τις ελιές, καθώς και τις φέτες λεμονιού και ψήνετε για άλλα 15 έως 20 λεπτά ακάλυπτο. Σερβίρετε σε πιατέλα το κοτόπουλο το περιχύνετε με τη σάλτσα του και γαρνίρετε με τις κομμένες φέτες λεμονιού. Συνοδεύστε το με ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές.

[*]  Εναλλακτικά αντί για ζωμό κοτόπουλο χρησιμοποιήστε 1 1/2 κύβο κοτόπουλου αραιωμένο σε 1 1/2 φλ. ζεστό νερό. Προαιρετικά πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Lemon-Garlic-Chicken-Thighs

Πηγή :paleoleap.com



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο λεμονάτο με ελιές και σκόρδο