Κοτόπουλο με ελιές, ντομάτες και μοτσαρέλα

Κοτόπουλο με ελιές, ντομάτες και μοτσαρέλα

Μια συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλου με κρεμμυδάκια, ελιές, ντομάτες και μοτσαρέλα. Συνοδεύστε το με ρύζι πιλάφι, ή πουρέ, ή τηγανιτές πατάτες και απολαύστε ένα υπέροχο μεσογειακό πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • 14 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 200 γρ. μικρά κρεμμυδάκια, για στιφάδο
  • 300 γρ. ντοματίνια ή ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 100 ml ζωμό λαχανικών
  • 100 γρ. ελιές χωρίς τα κουκούτσια
  • 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. βιτάμ
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • αλάτι – πιπέρι 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε, αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και το βιτάμ και σοτάρετε το κοτόπουλο. Προσθέτετε και τα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας απαλά, για άλλα 4 λ περίπου. Πασπαλίζετε το αλεύρι ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί.
  3. Προσθέτετε το κύβο-ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε 1 ποτήρι ζεστό νερό και τις τομάτες, το σκεπάζετε και το αφήνετε να σιγοβράσει για 20 λ. Προσθέτετε και τις ελιές και αφήνετε ακόμα 15-20 λ να σιγοβράσει και να μείνει με το λαδάκι του.
  4. Κατεβάζετε από τη φωτιά και βάζετε αμέσως τη τριμμένη μοτσαρέλα. Ανακινείτε τη κατσαρόλα και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με ελιές, ντομάτες και μοτσαρέλα