Αναρτήθηκε στις 15/04/2016 σε Κοτόπουλο / Πουλερικά, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Κοτόπουλο με ελιές, ντομάτες και μοτσαρέλα
Μια συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλου με κρεμμυδάκια, ελιές, ντομάτες και μοτσαρέλα. Συνοδεύστε το με ρύζι πιλάφι, ή πουρέ, ή τηγανιτές πατάτες και απολαύστε ένα υπέροχο μεσογειακό πιάτο.
Υλικά συνταγής
- 14 μπουτάκια κοτόπουλου
- 200 γρ. μικρά κρεμμυδάκια, για στιφάδο
- 300 γρ. ντοματίνια ή ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 100 ml ζωμό λαχανικών
- 100 γρ. ελιές χωρίς τα κουκούτσια
- 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. βιτάμ
- 1 κ.σ. αλεύρι
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε, αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το αφήνετε στην άκρη.
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και το βιτάμ και σοτάρετε το κοτόπουλο. Προσθέτετε και τα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας απαλά, για άλλα 4 λ περίπου. Πασπαλίζετε το αλεύρι ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί.
- Προσθέτετε το κύβο-ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε 1 ποτήρι ζεστό νερό και τις τομάτες, το σκεπάζετε και το αφήνετε να σιγοβράσει για 20 λ. Προσθέτετε και τις ελιές και αφήνετε ακόμα 15-20 λ να σιγοβράσει και να μείνει με το λαδάκι του.
- Κατεβάζετε από τη φωτιά και βάζετε αμέσως τη τριμμένη μοτσαρέλα. Ανακινείτε τη κατσαρόλα και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
15/04/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κοτόπουλο με ελιές, ντομάτες και μοτσαρέλα