Κοτόπουλο με δενδρολίβανο σε σάλτσα ντομάτας

Κοτόπουλο με δενδρολίβανο σε σάλτσα ντομάτας

Υπέροχο κοτόπουλο με δενδρολίβανο σε σάλτσα ντομάτας. Μια πολύ απλή και εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για ένα αγαπημένο πιάτο με φανταστική γεύση. Απολαύστε το με συνοδευτικό επιλογής σας.

Υλικά συνταγής

  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 8 φιλέτα μπουτάκια κοτόπουλου (το επάνω μέρος του μηρού) χωρίς κόκκαλο
  • 2 κλαδάκια δενδρολίβανου, το 1 μόνο τα φυλλαράκια του το άλλο ολόκληρο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φετούλες
  • 1 κ.σ. κάπαρη, στραγγισμένη
  • 75 ml κόκκινο κρασί 
  • 1 ½ κουτιά ντοματάκια κονκασέ ή 4-5 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κύβο ζωμό κότας
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε, σε δόσεις, το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές. Το μεταφέρετε με μια τσιμπίδα σε μεγάλη μια πιατέλα και το πασπαλίζετε με το μισά φυλλαράκια δεντρολίβανου.
  2. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ανακατεύοντας για 4 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο σε φετούλες, πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα φυλλαράκια δενδρολίβανου και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1 λ ακόμα. 
  3. Σβήνετε με το κρασί και μόλις “αναπνεύσει” προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ με τη ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση μεταφέρετε στο τηγάνι το σοταρισμένο κοτόπουλο, προσθέτετε 1/2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό στο οποίο έχετε διαλύσει το ζωμό κότας, το δεύτερο κλωναράκι δενδρολίβανου και αλατοπιπερώνετε. 
  4. Σκεπάζετε με το καπάκι του το τηγάνι, χαμηλώνετε σε προς χαμηλή μέτρια τη φωτιά και βράζετε για 30-35 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο μέχρι μέσα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά, πετάτε το κλωναράκι δενδρολίβανου και το σερβίρετε με πατάτες φούρνου, πουρέ ή τηγανιτές, ή με ρύζι. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με δενδρολίβανο σε σάλτσα ντομάτας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.