Κοτόπουλο με δενδρολίβανο σε σάλτσα ντομάτας

Κοτόπουλο με δενδρολίβανο σε σάλτσα ντομάτας

Υπέροχο κοτόπουλο με δενδρολίβανο σε σάλτσα ντομάτας. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα αγαπημένο πιάτο πολύ εύκολο στη παρασκευή του με απλά υλικά και φανταστική γεύση. 

Υλικά συνταγής

  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου (το επάνω μέρος του μηρού) χωρίς κόκκαλο
  • 2 κλαδάκια δενδρολίβανου, το 1 μόνο τα φυλλαράκια του το άλλο ολόκληρο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φετούλες
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. κάπαρη, στραγγισμένη
  • 75 ml κόκκινο κράσι
  • 1 κύβο κότας
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές. Το πασπαλίζετε με το μισά φυλλαράκια δεντδρολίβανου, ανακατεύετε και μεταφέρετε τα σοταρισμένα κομμάτια σε μια πιατέλα.
  2. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε τις υπόλοιπες 3 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ανακατεύοντας για 4 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο σε φετούλες, πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα φυλλαράκια δενδρολίβανου και σοτάρετε ανακατεύοντας για 1 λ ακόμα. 
  3. Σβήνετε με το κρασί και μόλις “αναπνεύσει” προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ. Μόλις πάρει βράση μεταφέρετε στο τηγάνι το σοταρισμένο κοτόπουλο, προσθέτετε 1/2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό στο οποίο έχετε διαλύσει το ζωμό κότας, το δεύτερο κλωναράκι δενδρολίβανου και αλατοπιπερώνετε. 
  4. Σκεπάζετε με το καπάκι του το τηγάνι, χαμηλώνετε σε μέτρια τη φωτιά και βράζετε για 30 λ περίπου ή μέχρι γίνει το κοτόπουλο μέχρι μέσα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά, πετάτε το κλωναράκι δενδρολίβανου και σερβίρετε με πατάες, πουρέ ή τηγανιτές, ή με ρύζι και το απολαμβάνετε. 

bbcgoodfood.com

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με δενδρολίβανο σε σάλτσα ντομάτας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα